Gottgott
Som ni vet är ju jag lite smått såld på rysk mat. Här är en jättegod maträtt:
Stek två hackade lökar riktigt mjuka och gyllenbruna.
Koka 4 portioner bulgur (dvs en grönsaksbuljontärning, 4 dl vatten, 2 dl bulgur) och låt det svalna. Häll sedan bulguren i en sallad bestående av salt, peppar, persilja, 3-4 tomater, gurka och en burk creme fraiche. Det där med bulguren gjorde jag på eget bevåg och det blev bra, annars är det enligt receptet egentligen bara salladen som ska göras.
Ett ägg, salt och peppar samt 400-500 g köttfärs. Dela smeten på åtta. Varje åttondel gör du en avlång platta till. Lägg lite lök på ena halvan och stäng till en biff. Stek dessa biffar 3 minuter på vardera sidan ungefär. Därefter har du i en buljongtärning och en dl vatten i stekpannan, sätter på locket och låter dem puttra därunder i ungefär fem minuter.
Mums!
Kommentarer
Trackback