Socionomdagen

I dag har det varit Socionomdag, en föreläsningsdag för alla socionomstuderande som anordnas av Socionomsektionen. Dagen blev toppen! Det var fyra föreläsningar varav jag var på tre. Det var två av dem jag tyckte var extra intressanta. 

Den första handlade om hur man ska bemöta personer med en annan sexuell läggning än den heterosexuelle. Föreläsningen hölls av en kille från Akademikerförbundet SSR och tog upp ren fakta och redde ut olika begrepp, men pekade även på när det begås direkta missar inom till exempel sjukvården. Ett exempel var den "klumpiga" kvinnan som gång på gång söker vård för diverse skador. Då är det ju tur att hon har sin"väninna" som alltid kan följa med. 

Dagens sista föreläsning hölls av en kvinna från Linköpings kommun som jobbade med ekonomiskt bistånd. Hon berättade om en metod de använder sig av för att försöka finna vägar ut för klienten ur ett långvarigt bidragsberoende. 

Socionomdagen har även bjudit på semlor, baguette, information från fackförbund och kåren samt lite gratissaker som pennor och annat smått och gott. Nu kopplar jag av med lite Bonnie Tyler och ska väl hoppa in i duschen när alla mail är lästa. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0