Kräftskiva

Igår var det kräftskiva hemma hos E1 innan E2 och M åker tillbaka till Lund för att fortsätta plugga. Det var jag, tidigare tre nämnda samt L, A och J. En del bilder finns på Lindas blogg, ska ligga en länk till vänster tror jag. Jag äter inte kräftor men det bjöds på en hel del annat gott. Ost och kex i olika sorter och en jättegod sallad. I den hade vi isbergssallad, tomater, gurka, avocado, nektariner och vindruvor. Kanske var det något mer som jag inte kommer på för stunden.
Nu funderar jag på att plantera om lite ampelliljor innan det är dags för frukost. Har två i samma kruka och den ena vill inte rota sig. Ska se om den trivs bättre om den får sitta ensam. Sedan är det även så att katterna är lite ivriga vad gäller dom där, så den hinner liksom inte riktigt rota sig heller. Men ampelliljor ska tydligen vara bra för katter. Om man har det så äter de bara på dem och inga andra växter (det påståendet kan diskuteras, men de äter i alla fall betydligt mycket mindre på andra växter). Det ska vara nyttigt för dem till och med har jag hört. Jag hade kattgräs förut och det åt de av men det möglade efter bara några dagar.
I eftermiddag ska jag åka med min kollega R till Stubbegården utanför Vadstena och äta kakbuffé! Hoppas det blir lika gott som det låter!

Vad jag sa och hur det blev...

Jag har kommit underfund med att jag förmodligen kommer bli totalt olämplig som dobermannägare och mor. För om det är något som jag tror att jag är expert på, men i själva verket är totalt värdelös på så är det uppfostran. Innan jag fick mina katter så hade jag en väldigt klar uppfattning över vilka regler som skulle gälla för dem.
1. De skulle inte få vara i sängen. Jag vet inte hur jag tänkte där. Det är ju det mysigaste som finns att ha dem i sängen. Fast det var nog för jag tänkte att de skulle vara ute mer och att det skulle bli skit i sängen då.
2. De skulle inte få mat från tallriken för jag ville inte att de skulle tigga. Eeeh... jaa... från dag ett så har Fluffi praktiskt taget varit i min tallrik så fort jag äter. Hon är van vid att få slicka av tallriken så det får hon göra. Jag har till och med kommit på att det nog är bra för då vet jag vad hon äter, är egentligen skeptisk mot kattmaten på burk. Dessutom är jag noga med vad mina katter äter så då blir det att jag lagar bättre mat och det är ju bra för mig också. Fast jag skäms när jag får gäster och dom tigger som om de aldrig sett mat.
På tal om det har Snuffi vägt sig idag. Hon är halvvägs i sin 20-veckorsdiet. Hon skulle på den tiden gå ner 1 kg men har inte gått ner ett dugg. Dock har hon inte gått upp heller. Så idag har jag fått en boll som man kan stoppa maten i och dom jagar den så kommer det ut lite i taget. Har även fått lite tips på hur jag kan gömma maten på fler sätt. Hoppas de tycker det är skoj!
3. De skulle klösa på klösbräda, punkt slut. Lycka till. De klöser på min soffa och min fåtölj. Ibland på sin gamla klösbräda som snart behöver bytas ut. I början gjorde det inget men nu har det blivit fult och jag gör ett nytt uppfostringsförsök. I dag har Snuffi klöst på den nya klösbrädan lite halvhjärtat för första gången!! På ÖoB denna vecka är det extrapris på en hög kattmöbel eller vad det heter. Är koja, klösbräda och hyllor på för bara 249 kronor. Är sugen på att köpa den.

Jag vill bo i en svamp...

I dag var vi med jobbet och plockade svamp. Vi var ute efter kantareller. Jag tror det var det, de var gula i alla fall. Jag äter inte svamp, har aldrig plockat en svamp i hela mitt liv, så jag är ingen expert direkt. Vågade inte lägga något i påsen utan att fråga om det var rätt. Vi var på tre olika ställen. På det första stället hittade vi noll svampar, på det andra stället hittade vi två och på det tredje stället noll. Såg ut som om någon varit där före oss, vildsvin kanske. Vi hittade även en väldigt häftig svamp som vi inte riktigt kan komma på vad det är för en sort, även fast vi tittat i svampboken. Den är brun på utsidan och gul inuti, ganska stor. Ser ut som en tvättsvamp i konsistensen. Inuti är den lite blåaktig, men vi vet inte om den är så naturligt eller om det är att den håller på att mögla. Stark doft har den också. Spännande!
Jag tog mina nya skor till jobbet idag, hade inte en tanke på att vi skulle plocka svamp. Köpte dem i lördags på Din Sko. Vanliga svarta skor som går upp lite över fotknölarna. Fina! Köpte även två par tröjor, ett par lite längre jeansshorts som var nedsatta till 125 kronor (halva reapriset). Har letat efter sådana, men inte velat betala multum för jag vill kunna ha dem på jobbet och då vill jag inte att de ska sitta så tight. Så de här kan jag ju ha nästa sommar i alla fall! Köpte även nytt reningsfilter till katternas drickfontän.

Orup

Ååh vad jag älskar Orups nya låt! Den är så djup på något vis, den säger så mycket.
Igår på Ikano pratade jag också om hur mycket jag gillar den låten.
Kompis A: Du är väldigt mycket för Orup va?
Åh, om jag är. Upp över mina öron förälskad typ. Han är mannen i mitt liv och jag har ändå inte en enda skiva med honom, jag borde köpa det faktiskt. Ja men hans nya låt... den ger mig gåshud. Kan typ inte fokusera på mitt tentapluggande haha!

Bra kvinna reder sig själv

I dag har jag lagat min dammsugare. Den har sugit skitdåligt så jag har skruvat isär den och tagit bort en massa skit samt bytt påse i den. Känner mig stolt :)

RSS 2.0