Lite uppdatering

Jag skriver C-uppsats, därav min avoga inställning till att visa eventuella livstecken på den här bloggen.
Men jag ska skriva en rolig sak jag kommit på. Om mina katter skulle ha varsitt yrke så skulle Snuffi vara rörmokare och Fluffi jobba på posten. Snuffis favoritleksak (hon är ganska kräsen och svårflirtad vad gäller leksaker) är ett litet plaströr som jag har haft och blåst i i alkolåset på körskolans bilar. Fluffi ska alltid envisas med att slicka på frimärken. Om jag klistrat på ett slickar hon på ovansidan så det blir alldeles blött och typ lossnar, om jag inte stoppar henne vill säga.
Så när kan ni förvänta er en roligare blogg? Tjaa... någon gång i mitten av juni kanske.

Kattmat för matte

Jag köpte provsmak på en ny sorts kattmat i måndags. När jag kom hem med den sa jag förtjust:
- Titta katterna! Den är i en kartong som ser ut som ett youghurtpaket, är det inte häftigt!?
Fluffi: - Men snälla matte, bara för att jag gillar yoghurt är det väl inte säkert att jag kommer att gilla den där maten.
I går kväll skulle jag hälla upp maten och blir alldeles överförtjust:
- Kom och titta missarna! Maten är hjärtformad, det är jättefint! Åh vad gulligt det ser ut i skålen!
Snuffi: - Störtlöjligt! Tror du jag gillar den bara för att det är en viss form på den?

Min trångsynthet

Jag brukar tänka om mig själv att jag vill och ska försöka vara en öppen människa. Och jämfört med vissa andra så kan jag tycka att jag är det också. Men häromdagen utspelar sig följande på Facebook:

Jag snokar på människor och hittar en som jag hörde för flera år sedan av en annan att hon skulle gifta sig. Men så står det "Married to" och sedan ett kvinnonamn. Jag kopplar som att jaha, hon har gjort en sån där barnslig (enligt mig) grej när man skriver att man är gift med sin kompis. Sedan funderar jag över varför hon har skilt sig, tills det flera timmar senare slår mig:
- Hon kanske gifte sig med denna kvinna.

Känner mig som den absolut trögaste i världen.

Kattliv

I dag har jag och Snuffi varit ute och plockat vitsippor som vi ställde i fönstret. Dom var fina ungefär tills Fluffi började äta på dom och jag blev lite nojjig och var tvungen att googla lite och såg att vitsippor är giftigt för katter. Då åkte vitsipporna ner i sophinken. Egentligen plockar jag väldigt sällan vilda blommor och ställer in, tycker de är vackrast i naturen, men tänkte att det kunde vara kul för katterna. Snuffi tycker om att vara ute, hon är inte så att hon direkt säger att hon vill gå ut men när jag väl tar ut henne tycker hon om det, även om det är lite läskigt, tycker hon. Fluffi däremot, gömmer sig så fort kopplet kommer fram. Jag vill ju inte tvinga ut henne så resultatet blir att hon typ aldrig går ut, fast hon nog skulle gilla det om hon vande sig vid alla ljud och dofter. Men nu har i alla fall min stackars Fluffi kräkts upp dom där vitsipporna och verkar må bra. Jag var tvungen att ringa till H, det är ju hans mammas katter från början, och höra om dom brukade kräkas annat än pälsbollar och han sa att dom gjorde det lite då och då. Så jag känner mig inte så nervös.

RSS 2.0