Efterlyst om dubbelmordet

Det är lite över fem år sedan dubbelmordet i Linköping. Fortfarande är det ett fall som rör mig till tårar och ger mig kalla kårar. Det var dagen när staden aldrig mer blev densamma.
Senaste avsnittet av Efterlyst berör de fyra nya tips som kommit in till polisen:
- mannen med kniven
- mannen med förvridet ansikte på bänken
- mannen med blodiga händer på bussen
- mannen som blev utslängd från en fest och var påverkad av Rohypnol
Mannen på bänken har visserligen funnits med sedan start, men ändå.
Man kan fundera på varför en människa begår ett brott. Dessutom kan man fundera över vad det är som får människor att anmäla en iakttagelse och i det här fallet vad det är som gör att man anmäler en iakttagelse efter så lång tid. Kanske något att skriva C-uppsats om?

Svävande Jakob?

Jag har ätit så att jag har träningsvärk i magen. Slängde ihop något på en höft för att bli av med lite rester och  det blev kanongott! Det är som någon slags variant av Flygande Jakob.
Bacon
Vitlök
Frysta grönsaker
Ris
Quornburgare
Rostade solroskärnor
Grädde och ketchup ihopvispat
I en gratängform på 200 grader cirka 15-20 minuter i ugnen.

2-0 till mig, eller inte

För en stund sedan ringde det på dörren, jag såg inte riktigt vem det var men jag öppnade ändå. Jag vet, man ska inte göra det men jag blir så nyfiken.
I alla fall så var det en kille från ett bokförlag som ville sälja uppslagsverk. Hör och häpna, jag lyckades stå emot, annars är jag körd på sådant där, speciellt om det är en stilig prick i min egen ålder.
Nackdelen är väl att jag slasar runt i pyjamas och känner mig klar för långvården. Har migrän som jag hoppas släpper tills imorgon.

Något jag glömt berätta

En sak jag köpte för ett tag sedan som ser ut ungefär som en ballongvisp fast trådarna inte sitter ihop längst ner. Man masserar hårbotten med den. Hur skönt som helst!

Väskmörderskan

Jag förstår inte vad jag gör med mina väskor. Köpte ny i somras som dragkedjan gick sönder på efter bara ett par månader. Köpte en ny som gick sönder idag.
Är jag så grym emot dem?

Gott till alla tillfällen

I går gjorde jag plommonkräm. Det hamnar helt klart på topp 10 över det godaste jag ätit i hela mitt liv.
Till 8-10 portioner behöver du:
1 kg plommon som du kärnar ur och klyftar, jag delade dem i fyra.
2 dl strösocker
8 dl vatten
2 bitar kanel
6 msk potatismjöl
Koka upp socker och vatten. Tillsätt sedan plommonen och låt puttra på svag värme under lock tills de är någorlunda sönderkokta. Ta av kastrullen från plattan. Blanda ut potatismjölet med vatten och tillsätt det i kastrullen under omrörning. Låt sedan krämen bara koka upp.
Supergott!!

Marklundssyndromet?

Jag har läst en del Liza Marklund på sistone och jag tror att de böckerna haft en icke förväntad effekt på mig. För er som inte vet är huvudkaraktären journalist och nu håller även jag på att bli det. Jag snokar hej vilt om ett företag som verkar lite skumt och jag tycker det är fruktansvärt roligt. Är glad att jag började snoka lite innan jag gjorde det eventuella misstaget att beställa något från dem.

Basse Bus

I helgen har jag varit hos mina kusiner och lekt med deras taxvalp Basse. Han får nya tänder så det kliar i munnen, därför gillar han att bita i allt och alla. Favoriten är att lägga framtassarna runt benen när man går och sedan försöka nafsa i knäskålen. *söt*
Sedan har jag fått träningsvärk i armarna men jag förstår inte varför. Måste ha extremt otränade armar eftersom jag har följande tre orsaker att välja på:
1. Burit för tunga shoppingkassar och väskor
2. Promenad med Basse Bus som drar i selen
3. Ett krampaktigt tag om ratten när jag övningskör

Min personliga stylist

Igår var jag och kompis X på Tornby och shoppade. Det är bra att ha med sig X när man handlar för hon hittar alltid precis vad jag vill ha. I går hittade hon en tröja och en jeanskjol till mig. En annan gång ryckte hon från ett reaställ fram precis den t-shirt jag velat ha för några månader sedan men tyckt var för dyr, utan att hon visste att jag hade tittat på den. Tröjan jag provade igår var en sådan som ser ut som skit på galgen men som sitter väldigt bra när man väl fått på den, samma sak gjorde hon med en klänning en gång. I går provade jag även en klänning på Vila som jag gillade men den kostade lite för mycket. Kändes visserligen ganska skönt för då slapp jag vela om jag ville ha den eller inte. Den var nämligen väldigt lik den klänning X hittade till mig en annan gång, samma färg och ungefär samma modell så då kändes det lite som att jag inte behövde den. Men en bra och billig jeanskjol och en tröja kom jag hem med till slut. Kändes bra, inget hetshandlande.   

RSS 2.0