Gott till alla tillfällen
I går gjorde jag plommonkräm. Det hamnar helt klart på topp 10 över det godaste jag ätit i hela mitt liv.
Till 8-10 portioner behöver du:
1 kg plommon som du kärnar ur och klyftar, jag delade dem i fyra.
2 dl strösocker
8 dl vatten
2 bitar kanel
6 msk potatismjöl
Koka upp socker och vatten. Tillsätt sedan plommonen och låt puttra på svag värme under lock tills de är någorlunda sönderkokta. Ta av kastrullen från plattan. Blanda ut potatismjölet med vatten och tillsätt det i kastrullen under omrörning. Låt sedan krämen bara koka upp.
Supergott!!
Kommentarer
Postat av: sofia
mumsigt det låter. jag såg en intressant dokumentär om barnhems/fosterhemsbarn som jag tänkte jag skulle tipsa om.
hade!
/sofia
http://svtplay.se/t/103466/dokument_inifran
Trackback