Positivt och negativt

Det är med stor möda jag skriver dessa ord. Har huvudvärk, men vad gör man inte?!

I går kväll blev jag överraskad av ett SMS från H (snyggast i världen) som frågade om jag ville följa med honom hem efter att han varit på hockey. Det ville jag såklart! 

I dag har jag gått på stan med Alex och inhandlat kläder. Det blev en svart klänning som jag vad materialet beträffar inte kan likna vid någonting annat än en sopsäck men jag lovar, den sitter som gjutet! Sedan tog vi tåget hem till henne för att kolla på kattungarna som nu hunnit bli tre veckor. Kattmamman är mäkta stolt över sina två röda pojkar (förmodligen) och en liten svart tjej (tror de)! Tanken var att vi skulle umgås hela kvällen med en tredje kompis men eftersom min huvudvärk inte ville ge med sig bestämde jag mig för att åka hem igen. 

Det är här det negativa kommer in. På tåget har jag inga pengar på busskortet och mitt Swedbankkort godkänns inte för betalning. Så nu väntar jag på en räkning på 600 spänn cirka. Inte så roligt, men det som grämer mig mest är att de beslagtog mitt fina gula busskortsfodral med en flicka och pojke som väntar på bussen. Det tänker jag kräva tillbaka! Kort sagt kunde det blivit billigare att ta chansen och planka eller åka taxi. Men jag hyser inget agg mot trafikbolaget i sig, för det inser jag ju att man måste betala. Men orka svänga förbi en bankomat när man har mår som en urbankad sill. Så lite får jag skylla mig själv.

En god start på dagen

Jag hittade via Facebook en sida man kan ha som startsida, den heter godstart.se och fungerar som så att man kan ha lite egna länkar där och så finns det lite länkar där till t.ex. Wikipedia. Dessutom kan man få upp nyheter, väder och TV-program. Hur bra som helst tänker ni, men jag har inte kommit till det bästa än. Ju mer aktiv man är på sidan, desto mer "pengar" samlar man in som sedan skänks till ett välgörande ändamål. Jag har valt att skänka mina pengar till Världsnaturfonden och har hittills samlat in 60 öre på bara ett par timmar. Det sker genom att man klickar sig till sidan och sedan går in på de sidor som länkas till där. Att vara med är helt gratis, annars skulle snåljåpen jag aldrig registrerat mig =)

Jag tycker faktiskt att Du också ska vara med!

En periodare i familjen

Min kanin Vitnos är helt klart en periodare. Inte vad gäller alkohol, utan utgång. Jag tycker det är viktigt att hon får springa ute löst hyfsat ofta för att inte bli lat, aggressiv och stel. En timme om dagen i två halvtimmesperioder, en på förmiddagen och en på eftermiddagen, är att föredra. Men det tycker inte Vitnos. De senaste veckorna har hon legat i buren och inte alls velat gå ut, har man närmat sig fräser hon och springer in i huset. Från och med häromdagen är läget dock förbytt. Nu vill Vitnos vara ute ofta och länge, gärna två timmar i taget omkring tre gånger om dagen. 

 

Never let it go

Om Socialkontoret: Jag tycker det verkar fruktansvärt deprimerande och osjälvständigt att jobba på socialkontor. Samverkan är bra, men man vill ju ändå kunna fatta lite beslut utan sina kollegor. När jag blir socionom, om jag blir det, vill jag dessutom inte hålla på med sådana där kränkande aktiviteter som att ta urinprov, kontrollera kvitton och beslagta alkohol. Nej, någon måtta får det vara. Just nu tvekar jag kring om jag verkligen valt rätt yrkeslinje. Förmodligen klarnar det en del efter praktiken, men om jag inte blir socionom, vad vill jag göra i stället? Jo, jag vet, men det är en hemlighet och känns orealistiskt. 

När jag kom hem åt jag blodpudding. Har sett att man kan köpa fryst blod i mataffären nu. Undrar om man kan köpa det och göra egen blodpudding? Det borde bli fantastiskt gott! Min mamma, som jobbar i mataffär, påstår att man inte sålt fryst blod förut och det är kanske sant men hennes förklaring till detta är desto mer komisk. Det beror på invandringen enligt henne. Vi svenskar äter tydligen inte blodmat. Jag tror hon missade när Emil i Lönnebergas mamma gjorde palt på blod. 

I dag har jag fått en av de nya böckerna till nästa kurs. Eftersom jag tycker det är så roligt med nya böcker har jag inte kunnat låta bli att börja skumläsa lite i den. Pedagogik kanske inte är så tokigt ändå...

Jag ger mig

Kan verkligen inte hålla mig borta från det här med bloggandet så nu när jag hittat ett passande användarnamn som inte är upptaget blev det dags igen. Förmodligen ett hållbart försök.

Just nu sitter jag och lyssnar på Björn Rosenström - bra grejer! - och ska snart kolla husdjur på blocket. Otroligt sugen på en Dobermann men vi får väl se vad det blir i slutändan. En kisse från Alex kanske? 

Ikväll ska jag titta på Socialkontoret, det blir spännande... Jag hörde att det skulle framställas ur en positiv synvinkel, vilket verkligen kan behövas. Jag har inget emot att man är kritisk, men när man tycker att personer agerat fel eller tagit fel beslut är det ju lagarna som styr samhället vi bör ändra. Socialtjänsten gör ju bara som det står och vad de får pengar till, mer utrymme finns liksom inte.

Puss puss

RSS 2.0