Virus

Det är anmärkningsvärt få som har upptäckt hemligheten med att ha en Mac. Du är i princip skonad från virus. Egentligen beror det väl kanske inte på datorn i sig, utan mer på att PC är den vanligast förekommande datortypen. Därför är det ju självklart att man konstruerar ett virus som passar PC. Hmm... då är det kanske bra att det inte är så många som upptäckt tjusningen med Apples snygga, trevliga och lätthanterliga datorer. 

I min dators försäkring ingår att jag får tillbaka inköpsvärdet på datorn om den mot förmodan skulle drabbas av virus. Vad sägs om det? Jag kan försäkra er om att jag känner mig ganska trygg när jag surfar på Youtube i alla fall, så länge det inte börjar röra sig om kontokorts- och internetbanksbedrägerier. Hur fungerar sådant egentligen? Jag fattar inte hur jag genom att öppna en enda fil samtidigt kan lämna ut uppgifter kring mitt konto, är det att IP-adressen är kopplad till internetbanken? Men där ska man ju inte kunna logga in utan sin dosa? Men det är klart, det finns ju bakvägar till allt. Till exempel kunde man skriva 80.68.100.10 eller vad det nu var för att komma in på Lunarstorm. Det pysslade vi mycket med på gymnasiet för där var den sidan spärrad. 

Haha! Det var länge sedan jag hängde där nu, men jag testade faktiskt sifferkombinationen och den fungerar fortfarande!

Att byta tid

Det här med vintertid/sommartid hit och dit tycker jag är lite töntigt. Nu ska det ju bli ljusare på morgonen och mörkare på kvällen. Till vilken nytta? Spelar det någon roll när vi har den ljusa timmen? För min del får den gärna vara på kvällen. 

Medveten konsument

Min matte blir bara jobbigare och jobbigare. Häromdagen kastade hon godis som hon trodde att jag skulle springa efter. Aldrig i livet! Jag väntade tills hon kom på bättre tankar och la det i min skål. Saken är klar: hon försöker förvandla mig till dobermann. 

Vad gäller leksaker är jag för övrigt inte kräsen. Bäst gillar jag en papperspåse från Zebra optik och en kartong från Tupperware. Matte har köpt en gnagarbro till mig, men jag är inte särskilt förtjust i den. Vardagsrumsstolarna, de dyraste och finaste mattorna samt tapeterna är mycket godare. 

En underbar dag

I dag har jag träffat Spencer. Han var söt och inte alls så skrikig som jag hade trott. Naturligtvis var det superkul att träffa mamma Lina också! Vi fikade med vår gamla grupp på Skafferiet i Norrköping, det var jättemysigt.

I dag ringde en människa och frågade om jag ville delta i marknadsundersökningar. Jag har jublat och utfört krigsdans av glädje för det tycker jag är barnsligt kul. Det måste vara ett drag av Asperger. Dessutom kunde man tjäna pengar på det, men det kanske jag skänker till välgörenhet, vi får se, det beror väl lite på hur knapert man har det =)

Alla kan - jag också

Det var roligt! Alla var jätteduktiga på en massa olika spännande saker. 

På eftermiddagen hade vi reflektionsgrupp och det var intressant, vi talade bland annat om hur socialtjänsten framställs i media och ens ansvar att hålla på sekretessen för klientens bästa. Dessutom hur viktigt det är med lagar. Om cirka tre veckor ska vi få komma på studiebesök hos våra handledare och det ska bli ypperligt intressant!

I morgon ska jag och min förra grupp (L - den bästa!) träffas. Lina som är mammaledig ska ta med sig Spencer och det ska bli superkul att få träffa henne igen och titta på underverket som man hittills bara sett i magen. Alla kan se fram emot att träffa skrikiga bebisar - jag också *kors i taket*. 

Om alla-kan dagen

I morgon ska vi ha en töntig Alla-kan dag där man ska visa upp sina estetiska och kreativa förmågor samt koppla det till hur man kan ha nytta av detta inom socialt arbete. Jag tycker det är lite kränkande att man måste visa upp sitt innersta sådär för klasskompisar man knappast ens hälsat på förut, vi är ju trots allt typ hundra stycken. På seminariet är vi kanske bara max 30 dock och det känns skönt. Men varför ska vi ens göra detta? Jag vill inte och det finns många som inte tycker sig ha några förmågor, det tror jag dock alla har bara att vissa saker är svårare att demonstrera. 

Dessutom undrar jag när vi kommer att ha nytta av detta inom socialt arbete? Det beror väl på vad man kommer att jobba med sedan och jag kan tänka mig att de flesta arbetsplatser redan har vedertagna och dessutom evidensbaserade socialpedagogiska metoder. Inte kan man komma och rucka på dem med argumentet att jag lägger pärlplattor på fritiden, även om det inte är något dåligt med att göra det.

Fram tills bussresan hem idag tänkte jag måla men nu har jag ändrat mig. Jag pratade med Sophia som berättade att hon också skriver men inte har lust att läsa upp något så hon ska göra en annan sak. Då kände jag att det kanske vore kul att faktiskt läsa upp ett litet stycke jag skrivit, det kommer också att vara enklare att koppla till socialt arbete. Dessutom tänkte jag att det inte är så udda att skriva, att fler kanske gör det men inte vågar läsa upp. Så nu ska jag banne mig läsa! Jag skiter i allt vad integritet och blygsel heter!

Ingen kongruens

Ni minns säkert köttskandalen. Jag hade min förra blogg då och skrev lite om det. Bland annat var jag förvånad över att så få hade insett vad för slags kött som blir det marinerade och att även matbutiker vill gå med vinst. 

Men nu verkar det vara andra regler som gäller. Läste i dagens Extra Östergötland att en butik blivit stämd för att de kastat kött som enligt Livsmedelsverket var för gammalt för att säljas. Anledningen till åtalet är att man anser att det är slöseri att kasta livsmedel och främst kött. Enligt rubriken slaktas tiotusentals djur i onödan. Visst ska man vara sparsam men det ska väl inte gå ut över kvalitén? Om denna butik i stället valt att märka om köttet och sälja det som grillbit, hade de blivit stämda då med eller hade det helt plötsligt varit okej?

Jag uttalar mig inte om vart jag står i frågan, men tycker att det är dags att bestämma sig för vilka regler som ska gälla.



Perrelli

Tittade en stund på Världens barn-galan igår och vilken snygg klänning Charlotte Perelli hade precis i början! Dessutom har hon ju en figur och ett hårsvall som jag inte skulle tacka nej till... Att ha själv alltså. 

Ettornas tackfest...

...gick av stapeln i går kväll på Trappan. Det serverades taco och temat som gällde var "Jag har kommit fel". Det var ett roligt tema eftersom det medförde att alla klädde ut sig till så olika saker, från tupp till Jack Sparrow. Själv var jag sheriff och hade dagen till ära inhandlat både hatt och pistol för detta tillfälle. Våra ettor är verkligen duktiga, de hade gjort sååå roliga spex och SoCeRs spex var ju helt sjukt bra! Flummeriets var inte illa det heller =) Nollorna har verkligen blivit ettor med bravur!

Hej allihopa!

Mina mattar har plågat mig hela dagen. De har försökt mata mig med både banan och kardemummabulle utan resultat. Till slut fick jag i alla fall mitt vanliga kaningodis som ser ut som små hjärtan och finns i grönt, gult och orange. =) 

Matte slängde ut kardemummabulleresterna till fåglarna. Sedan hittade de på något helt otroligt, jag skäms nästan över att skriva det, men de har gjort åtta semlor och i florsockret skrivit namnen på alla bönderna som kommer på TV ikväll. Suck! Vilka nördar...

Jag har hittat en sak till dockskåpet som jag tycker matte ska köpa. Det är en bur med en brun och en vit kanin till. Så sött!

Puss på er alla från Vitnos



Könsneutrala pronomen

Visste ni att det fanns? Det gjorde inte jag, förrän tills nu. 

Det är en del av ett könsneutralt språk. När man talar om någon i tredje person utan att veta vilket kön denne har, eller om en person valt att inte definiera sig som något kön ska man i stället använda "den" enligt en rekommendation från språkrådet. Jag brukar faktiskt säga den när jag inte vet könet på den jag talar om, men både jag själv och min omgivning har nog uppfattat det som ett oartigt uttryck. Men det är alltså korrekt svenska.

Har ni läst Egalias döttrar? Där används ordet "kvinna" i stället för "man" eftersom kvinnan där är normen, inte mannen. I ett könsneutralt språk ska man säga "en". Det låter otroligt östgötskt. "En kan ju pröve dä där nye könsneutrale språke." 

Det verkar som om jag i hela mitt liv har använt ett könsneutralt språk utan att veta om det.

Vill ni läsa mer kan ni gå in på Wikipedia. 

OBS! Detta inlägg är ej för kvackelmagiga

På eftermiddagen tog jag en paus från hemtentan och tog en promenad i det fina vädret. När jag var på hemväg kände jag att jag började få förskräckligt ont i ena näsborren, ja egentligen kan man väl inte ha det för näsborren är ju egentligen bara ett hål, men jag hade ont i näsan i alla fall. Jag tänkte då lite på skoj för mig själv att det kanske var för mycket snor i den. Kanske har jag inte bara hög salivproduktion (som min tandläkare säger, det är orsaken till min tandsten by the way) utan även hög snorproduktion skrattade jag för mig själv. 

Det visade sig att jag hade mer rätt än jag trodde. (Det är här ni känsliga ska sluta läsa.) När jag snöt mig hemma i badrummet bara flög det ut snor, upp på spegeln till och med. Helt klart ofräscht! Men nu börjar min näsvärk att ge med sig. =)

Roligt sagt

Kom av en slump in på en sida där ungdomar diskuterar Broder Daniel. Denna kommentar är som tagen ur min egen mun: 

"Jag snackar om fula idioter i svart, randiga kläder, broder daniel t-shirt och som springer runt i sina fula converse och skryter över sin dåliga smak." (http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=208116&page=2)


Det är nämligen så att om det är någonting som jag verkligen tycker är riktigt fult så är det Converse-skor!! Absolut fulaste skon som någonsin har tillverkats. Jag minns en gång när jag var rätt liten och vi var hemma hos mormor, morfar och gammelmoster. Då hade min morbror och moster köpt ett par likadana sådana och redan då blev jag stum av fasa över den fulhet som mötte mig i skostället. Dessutom tyckte jag liksom att morbror och moster var vuxna och det där var skor för läskiga ungdomar. Och som ni hör sitter skräcken i sig ännu i dessa dagar, även om jag numera vet att de inte är synonyma med läskiga ungdomar.

PS. Randigt och BD-tröjor är också ganska fult. Artisttröjor överhuvudtaget är rätt fula, förutom de med Westlife =) Tidningen OKEJ hade för övrigt en utlottning för flera år sedan där man kunde vinna Converse signerade av Westlife. Inte ens där deltog jag, tror jag inte i alla fall. DS.

Mina mål

Jag vill älska dig utan att klänga mig fast,
uppskatta dig utan att bedöma dig, 
förena mig med dig utan att invadera dig, 
inbjuda dig utan att kräva, 
lämna dig utan skuld, 
kritisera dig utan att förebrå
och hjälpa dig utan att såra dig

Om du behandlar mig likadant, 
då tror jag att vi verkligen kan mötas
och berika varandra
                                      (Virginia Satir, Du-jag-vi)

Den här dikten står i en bok av Skau. Tror den ska handla lite om mötet mellan professionell och klient i socialt arbete men jag tycker det var en fin dikt som kan passa in på vilken relation som helst. Förövrigt kan jag verkligen rekommendera boken! Vi ska ha den på nästa kurs så när jag fick den började jag skumma lite, men kunde inte slita mig! Det är en så bra bok att jag får hjärtklappning, trots att den är en lärobok!

RSS 2.0