Kärlekstankad

Melodifestivalmys igår kväll med några (de flesta!) av mina närmaste vänner. Kändes jätteskönt att få komma iväg och tänka på annat än H. Är så skönt att känna den där avslappnade känslan i kroppen som blir när man njuter i nuet. Extra härlig kväll för att E kommit hem från Lund, utan att jag visste om det, så helt plötsligt stod hon bara där. Blev nästan lite tårögd, saknar mina Lundtjejer så mycket! Tack alla för en jättetrevlig kväll! Vem behöver en karl när man har er?! ;)

Vet varken ut eller in

Jag har lärt mig att det lönar sig att vara ärlig om sina känslor och tala klarspråk. Men i det här fallet kändes det bara jättejobbigt. Hata att såra någon man tycker om! Vet inte om jag gjorde rätt eller fel, när kommer jag i så fall att märka det och är det för sent då om det visade sig att jag gjorde fel?
Jag borde kanske reda ännu mer i det här, tala ännu mer klarspråk helt enkelt. Orkar jag det, när jag knappt orkar umgås med dig? Jag upptäckte för sent vad du betyder för mig. Önskar bara att vi var på samma nivå vad gäller känslorna för varandra. Ska jag gå vidare, vill jag ens det? Är det lönt att vänta när jag inte ens vet om jag har något att vänta på? Vad är bäst?
En sak står klart: De som säger att det är bättre än att ha älskat och mist än att inte ha älskat alls, de har fel tror jag. Tror inte att jag vill bli kär ännu på länge, men kanske är det precis det jag skulle behöva bli. Men inte så lätt att bli tagen med storm när man är rädd för kärleken. BLÄ!! Ska bli himmelskt att träffa mina goa vänner ikväll.

Vinter

I dag har det snöat konstant här och ingen sol har kikat fram. Fast jag ångrar lite att jag inte varit ute och gått för när jag gick till tvättstugan kändes det ganska skönt ute, men det är snart mörkt nu så det känns lite sent påtänkt.
Två saker jag tycker om: promenader och att ha pyjamas på mig. Jag kan nu även lägga vinter som en sak jag tycker om eftersom jag då inte behöver ta på mig något normalt för att gå ut. Pyjamasen syns ju inte om man har både jacka och termobyxor på sig! Nyss när jag skulle till tvättstugan så tänkte jag strunta i mössan, eftersom det är så kort bit. Men tanken på att gå ut utan mössa kändes helfel, som att gå ut obeslöjad i Saudiarabien ungefär. Det beror nog på att man haft mössa på sig under så lång period nu, kändes som att jag skulle vara naken utan den. Men om slöjan är till för att dölja ett förföriskt vackert hår (en anledning enligt somliga) så är det nog snarare tvärtom med min mössa. Min frisyr skulle kunna skrämma folk =)

Linas kvällsbok 1&2 av Emma Hamberg

Det här är en bok som jag länge velat läsa, men inte köpt. Hade turen att få låna den av en kompis för ett tag sedan.
Vad tyckte jag då? Den var inte riktigt så bra som jag hade föreställt mig men helt klart läsvärd, då den väcker en hel del minnen. Jag kände att jag kunde relatera till känslorna i boken även om jag inte varit exakt i de situationerna. Men för att vara en bok skriven i dagboksform, vilket jag annars inte gillar, så var den förvånansvärt lätt att ta sig igenom. Kan mycket väl tänka mig att läsa boken igen.
Sedan fanns det självklart några minnesvärda citat i boken som gjorde att jag skrattade som bara den. Dessutom några scener där jag stortjöt. Inte alla böcker som kan ge bägge delarna. Helt klart ett plus.

Fiberrika brytbröd

Det blir 24 stycken av detta recept.
Ingredienser:
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
250 g kesella (valfri fetthalt)
2,5 msk ljus sirap
eller brödsirap
1,5 tsk salt
1 dl vetegroddar
2 dl vetekli
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
Gör så här:
Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölken. Rör ner kesellan i den återstående mjölken och värm åter till 37°C.
Tillsätt resten av degspadet (mjölk + kesella) och rör i sirapen och saltet. Rör i vetegroddar, vetekli, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.
Grädda i 225°C, i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i.
Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.

Helgen blev ändå bra

Denna helg skulle jag åkt till en kompis som bor utanför Vadstena och de skulle hämta mig på Vadstena station. Sedan skulle vi åka till Omberg och grilla korv. Dessvärre var dom helt insnöade och kollektivtrafiken kändes ytterst instabil så vi valde att skjuta på det hela.
Så vad gjorde jag i stället då? Jag tog det ganska lugnt på dagen, satt mest och slappade vid datorn och passade på att läsa lite till hemtentan. Jag tände även mitt herrparfymsdoftljus, det var som tur var inte sådan lukt som spred sig i lägenheten. Snarare en ganska svag och hemtrevlig doft av bara vanlig vällukt. Sedan försökte jag se en dokumentär om Ola Salo men webb tv:n var så trög att jag inte orkade med. Efter en timme hade den kommit tjugo minuter liksom. Efter det dock, på kvällen, fick jag världens överskottsenergi. Först var jag ute och gick. Sedan, vid halv tio, fick jag för mig att det nog var läge att dra ut spisen och göra rent bakom den. Och när jag ändå var i städartagen så dammande jag och dammsög hela lägenheten samt storstädade toaletten. Somnade skönt en timme senare vill jag lova!
I dag, söndag, har jag tagit en promenad med kollega R. Jag har målat en tavla som jag ska hänga upp tillsammans med en annan i hallen. Hade tänkt baka lite bröd också. Blir det bra lägger jag ut receptet här. Är ledig i morgon också vilket känns superskönt.

Fisk- och skaldjurspanna

Det här kan jag verkligen rekommendera med ris o kokta grönsaker till.
Till 4 portioner:
400 g vit fiskfilé (jag tog hoki)
310 g Arlaköket Skagenpanna
100 g skalade räkor (eller 250 g oskalade)
Skär fisken i bitar. Tillsätt skagenpanna (den innehåller matlagningsgrädde o kryddor). Rör om och låt koka 1 min. NU ska fisken i, jag hade i den först men det hände inget farligt för det. Fisken ska sjuda i såsen ca 2 minuter. Tillsätt räkorna och låt puttra lite efter smak.

Enkelt och lite lyxigt

Det här gjorde jag förra fredagen. Blev helt okej, inte vansinnigt gott men fullt ätbart.
Till 4 personer:
Stek 400 g fläskfilé tills den fått färg. Fräs då med två äpplen, skurna i fina klyftor. Därefter häller du över Keldasåsen Creamy Classic. Den är ungefär som brunsås. När den blivit varm är det klart att äta!
Till det skulle man enligt receptet ha klyftpotatis. Jag hade det och det var mumsigt, kändes lyxigt, men man kan ha vad man vill skulle jag kunna tänka mig. Lite sallad till blir gott också.

Mitt sjätte sinne

Ja, jag tror jag har ett sjätte sinne. Jag ska inte gå in närmare på alla orsaker till att jag tror det, förutom en sak som hände igår.
Kväll och jag ska stänga av datorn för att läsa lite. Får för mig att jag nog för en sista gång ska kolla kalendern. Får typ stroke, hjärtinfarkt, astma, kramp - allt dödligt på samma gång. Jag har inte någon slappmorgon i morgon, jag har körlektion klockan elva! Jag hinner nätt och jämt tvätta innan jag ska åka med tåget.
Men sedan får jag ett SMS att min körlektion är inställd, därav morgonbloggande. Alltså: Först ett sjätte sinne som sa mig att jag skulle kolla i kalendern men sedan ännu mer sjätte sinne för att jag faktiskt inte var inställd på att ha den där lektionen och jag brukar alltid ha stenkoll på när jag ska köra, men den här gången hade jag faktiskt glömt.

Gulliga Skunken

När jag hade lunar så var mitt användarnamn "Gulliga Skunken". Med det ville jag väl på något sätt visa att man kan vara snäll även om man inte är fräsch.
I tidningen FRIDA kunde man ju alltid läsa om att killar ville ha tjejer som såg naturliga ut. De skulle inte ha för mycket smink och de skulle inte vara pinnsmala med stora bröst. Killar attraherades av självständiga tjejer som var sig själva i fråga om klädstil, musiksmak och intressen. Det viktigaste var att man hade roligt ihop och en kille ville helst presentera en sexuellt oerfaren tjej för sin familj. DETTA MÅSTE VARA VÄRLDSHISTORIENS STÖRSTA LÖGN!!
Jag är fortfarande Gulliga Skunken, även om Lunarstorm ligger några år bakåt i tiden. Kanske inte är det i särklass snyggaste Linköping har skrapat fram, men jag kan vara snäll och jag kan ibland få en och annan snilleblixt. Kort sagt, jag kommer att bli en väldigt bra fru, men det är ingen kille som värdesätter sådant. Skillnaden nu från då är att jag faktiskt skiter i det.

Något har hänt

I går när jag skulle laga mat så kände jag plötsligt att jag blev sugen på sallad. Att sådant händer mig är att likna vid något övernaturligt. Jag tänkte att sådant är bäst att ta vara på så jag avbröt matlagning och halkade ner till ICA där jag köpte sallad, gurka och ruccolasallad. Nu har jag ätit sallad till maten två dagar i rad och semlan jag åt förut smakade inte ens gott.

Bo Holmberg död

Han var gift med Anna Lindh och var faktiskt också utbildad socionom.

Tips!

Om man vill ha mysbelysning i kylskåpet så kan man lägga sin matlåda i en lila påse från Systembolaget och placera den framför lampan i kylskåpet. Då lyser det rosalila i kylskåpet!

Sol!!

Solen skiner ute nästan varje dag nu och det är fortfarande ljust när man kommer hem!! Nu, vid fem, anar man att kvällen börjar komma. Vid den här tiden för bara några veckor sedan var det kolsvart ute. Det känns underbart!
Har fått nya doftljus från Partylite idag. !2 stycken votivljus varav 6 gula som luktar mango/mandarin och 6 ljusbruna som ska lukta safari någonting. Låter som elefantbajs men mer en lite jordig, naturnära doft. Så var det i alla fall på doftprovet när jag beställde dem men nu luktar de mest herrparfym tycker jag. Förhoppningsvis beror det på att de har legat emot något. Jag har ingen lust att ha en lägenhet som luktar ungkarlslya =)

Jobbnostalgi

I dag tänkte jag tillbaka på roliga saker när jag jobbade på städfirma, vilket jag gjorde cirka 4 år tror jag. Här är ett par minnesvärda historier:
När L satte igång larmet så vi inte kom in och T och jag hade tänkt skynda oss allt vad vi hade för att vi skulle träffa våra pojkvänner eller vad det nu var. Och när vi var molokna trollade L fram två bananer ur bilens bagagelucka som han försökte muntra upp oss med.
När jag frågade T om skurmaskinen brukade gå så trögt och hon sa att jag skulle testa att starta den.
När jag sa till M att jag kunde städa ett rum för att jag tyckte att det luktade så gott därinne och han svarade att det var ett stjärtundersökningsrum.
Första gången i mitt liv jag besökte Sibylla. Det var när vi städade ett ställe där T och jag tävlade om vem som kunde dammsuga snabbast och förloraren fick ge den andra godis.
När L tog före och efter-kort bakom ett kylskåp och skickade till kylskåpets ägare.
Dagen efter en misslyckad hårfärgning när vi fick vara med på bild i tidningen.

Felet med min hjärna

Någonstans är det fel i min hjärna, jag vet inte om det är flera ställen eller ett och samma men följande saker har jag ovanligt svårt för:
  • Skilja på höger och vänster, 4 och 7 samt a och e. Det måste vara något som inte kopplar.
  • Trycka på rätt knapp på tangentbordet. Kanske synen och motoriken spelar in här?
  • Komma ihåg om jag låst ytterdörren och stängt av spisen - begynnande demens eller någon slags mani?

RSS 2.0