Klyftpotatis

Vet inte om jag lagt ut detta men jag gör det igen för säkerhets skull. Fenomenalt gott!
Skär potatisen i klyftor.
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll potatisen i kokande vatten och låt den koka ca 4 minuter.
In i ugnen 1 20-25 minuter. Snåla inte med smöret på plåten. Lite örtsalt brukar jag ha på.

Glädjedans

I går utförde jag en glädjedans när Posten kom. Jag var precis på väg att åka till bibblan på antingen Campus Valla eller US för att hinna läsa lite. Boken skulle vara klar tills idag helst och jag hade ännu inte fått den. 

När jag satt på sängen och packade min väska hör jag ett ljud som låter misstänkt likt en postbil. Jag spetsar öronen och blir säker på min sak. Hjärtklappning och förväntan. Postmästaren kommer väl inte att glömma min dörr, för det har hänt ibland? Men nej, vilken tur, steg i trappan. Jag är framme och rotar innan all post ens hunnit ramla in genom brevinkastet. Där ligger den! Inte ens en avi, boken kommer direkt på posten. Till min glädje är den dessutom tunn. Så igår läste jag tills ögonen typ ramlade ut =)

Avsked

Helgen har ägnats åt att ta farväl av E och M som åker till Lund för att plugga. Igår åt jag och två kompisar lunch med E och när det blev dags att skiljas åt slutade det med att vi stod mitt på gatan och grät. I går kväll badade jag i mitt badkar med tända ljus och grät en liten skvätt till. 

Fast jag har inte bara gråtit i helgen. I lördags träffade vi i sektionen nya Nollan. Sektionen, Fadderiet och Festeriet spexade och det var skojigt! Det bjöds även på god mat. Mycket trevligt!

I dag väntar jag febrilt på att min bok ska komma med posten. Vi ska ju göra grupparbete med den som hjälp i veckan...

Äggkokarkungen

Det var ett tag sedan jag kokade ägg till frukost men nu har jag börjat med det igen. Två morgnar i rad har jag lyckats få ägget perfekt och det har aldrig hänt förut! Jag har alltså lärt mig av att göra uppehåll. Annorlunda sätt att träna. 

Termin 5, dag 1

Halvvägs till socionomexamen. Känns bra.

Var i skolan tidigt i morse. Kom kvart i åtta till J för att hämta tygkassar och t-shirts tillsammans med henne och E. Nya t-shirtar till oss i Sektionsstyrelsen och tygkassar till alla nya socionomstudenter. På kårhuset träffades styrelsen för att fylla dessa tygkassar med lite smått och gott. Blev 130 stycken. I dem fanns block och penna samt rabattkupong som vi sponsrats med av Kontorab. Tusen Tack! Också ett jättefint spons från Nautilus, en gratis träning. Två kondomer från P6, en klubba, LiU-luntan och en lapp om styrelsen slank också ner. Har inte glömt något nu va?

Det måste vara underbart att vara Nollan i år!

Det nya livet

Igår... inte bra. Jag har aldrig i mitt liv blivit bakfull. Nu är jag det med råge. De senaste timmarna har varit fruktansvärda. Känner mig fortfarande inte nykter. Nu förstår jag vad det innebär att vara bakis och jag ber om ursäkt för att jag varit oförstående till sådana bekymmer. 

Nu har jag fattat följande beslut: Ingen mer alkohol. 


Jag kan absolut inte hantera det. Alkohol löser inga problem. Jag har lika roligt utan. Roligare. 


Jag hoppas att ni accepterar mitt beslut och inte hetsar mig om att ändra på det. 

Igår pratade jag med H...

...i två timmar. Det var roligt att snacka lite. Ibland när vi pratar blir det segt och att ingen har något att säga men igår pratade vi på som bara den tills min telefon började få dåligt batteri. Vi hann diskutera en hel del olika saker.

  • Rymden: en läskig oändlighet där det säkerligen finns en massa spännande varelser vi inte vet om.

  • Bebisar. H:s kompis ska snart bli pappa. Hur andas en bebis inne i magen? Andas den över huvud taget? För om den inte gör det, hur syresätts då blodet? 

Avkoppling

Tisdag-onsdag har spenderats hos Farmor och Farfar. Total avkoppling. Inte ägnat jobb och skola en tanke. Bara ätit en massa god mat och löst korsord. Tisdag kväll var vi hos mina kusiner och firade min farbror som fyllde år. Trevligt, det var en massa år sedan jag var hemma hos dem. Det märktes för huset hade blivit grått i stället för rött =)


Bara så du vet

When You Have No Light To Guide You 
And No One To Walk To Walk Beside You 
I Will Come To You 
Oh I Will Come To You 
When The Night Is Dark And Stormy 
You Won't Have To Reach Out For Me 
I Will Come To You 
Oh I Will Come To You 

Sometimes When All Your Dreams May Have Seen Better Days 
And You Don't Know How Or Why But You've Lost Your Way 
Have No Fear When Your Tears Are Fallin' 
I Will Hear Your Spirit Callin' 
And I Swear I'll Be There Come What May 

'cause Even If We Can't Be Together 
We'll Be Friends Now And Forever 
And I Swear That I'll Be There Come What May 
When The Night Is Dark And Stormy 
You Won't Have To Reach Out For Me 
I Will Come To You 
Oh I Will Come To You 
We All Need Somebody We Can Turn To 
Someone Who'll Always Understand 
So If You Feel That Your Soul Is Dyin' 
And You Need The Strength To Keep Tryin' 
I'll Reach Out And Take Your Hand 


(Hanson, I will come to you)

Pest eller kolera

Hellre tio silverfiskar i pisskanalen än en tvestjärt i framstjärten.

Jag har varit sur på mina silverfiskar och dödat dem. Men nu är jag villig att försonas. I går satt en äcklig tvestjärt i mitt kök. Jag ska låta mina silverfiskar leva och be för att de jagar bort alla tvestjärtade odjur. 

Vandrande bakelse

I dag har jag gjort tårtor. Betyder att jag vispat en liter grädde. Innebär att det var grädde i hela köket och på hela mig för att det skvätte så mycket. Jag har grädde på strumporna, byxorna, tröjan, glasögonen, klockan, armarna, händerna, ansiktet, håret. 

Hygienisk

Eftersom jag befinner mig på jakt efter manligt sällskap har jag varit tvungen att ta tag lite i min hygien. Ni vet ju om min duschfobi sedan innan, men jag kanske nu ska ta och erkänna att jag faktiskt är allmänt ofräsch, eller snarare, jag gör inte överdrivet mycket för att attrahera det motsatta könet.

Hygienisk åtgärd 1: Jag har köpt en nagelfil. Trodde aldrig att det skulle hända för jag tycker det ser löjligt ut att fila naglarna. Men mina naglar är helt plötsligt så fula att det blivit en helt klart nödvändig åtgärd.

Hygienisk åtgärd 2: Jag har införskaffat en deodorant. Varför vet jag egentligen inte, det var ett impulsköp och det återstår att se om jag kan använda den. Jag har inte använt deo på över ett år och faktiskt svettats mindre av det. Hade värsta klimakterievallningarna förut men nu ingenting. Rätta mig om jag har fel, det kanske är svårare att upptäcka sina egna odörer =) I alla fall har jag upplevt det så. Andra positiva effekter har varit mindre klåda och utslag under armarna. Det fick jag förut när jag rakade mig. Och häromveckan när jag tog på mig deo gjorde det ont och sved, så nu har jag köpt en extra mild. Hoppas den är bättre.

Nog med intimitet. Middagen väntar.

RSS 2.0