Finfint

Här är vad jag gjort och hängt upp vid missarnas matplats. Dom tycker det är jättefint!

Michael Jackson - still alive or not?

25 juni 2009 - Jag skurar golvet på jobbet med lite klassisk musik i bakgrunden när nyhetsreportern berättar att Michael Jackson avlidit. Min första tanke var ärligt talat att det var en bluff, att han valt att fejka sin död för att kunna leva ett mer undanskymt liv.
Ett år senare tror många fortfarande att det är så om man kollar runt lite. Det finns en hel del spekulationer och klipp m.m. som stödjer denna teori.
Jag vet inte riktigt hur jag tror att det ligger till. Hade jag levt Michael Jacksons liv och inte trivts med att vara så känd hade jag nog kunnat göra något liknande. Men samtidigt, vad är oddsen att ALLA som vet sanningen hållit tyst så pass länge (okej man kan gå långt för pengar och det hade ju den här mannen säkerligen gott om)? Den största frågan jag ställer mig rör dock Michael Jacksons barn. Har han fejkat sin död även för dem i så fall. Då måste han verkligen ha vantrivts med sitt liv för att ta det steget. Stackars människa, så vill jag inte att det ska vara! Eller så vet de om att han lever, om han nu fejkade sin död. Barnen är 12, 11 och 7 år idag. Är inte helt insatt i barns utveckling men om jag går till mig själv i åtminstone sju-årsåldern, så inte skulle jag ha kunnat hålla en sådan hemlighet. Tror inte att jag hade förstått vidden av den. Men vissa kanske är smartare än mig ;)
Efter dessa resonemang lutar min tro nog mot att Michael Jackson faktiskt är död... men de där klippen jag tittade på gör att jag inte är helt övertygad.

Månsifikt

När något rör katterna som är magnifikt, då är det månsifikt. Eftersom katterna i sig är magnifika så är de månsifiker.
Häromdagen stängde jag in Fluffi i min garderob för hon satt och gömde sig i mörkret. Hon sa inte ett knyst, men så började jag leta efter henne och öppnade och då tittade hon bara väldigt förvånat på mig. Så nu är jag extra noga med att kolla var katterna är innan jag åker till jobbet. Vore ju ett trauma att få sitta i ett skåp hela dagen.
Snuffi har hittat en sak till hon äter förutom torrfoder och kalkon. Det är kyckling. Egentligen har hon diet nu och får nog bara äta sitt specialfoder men det äter hon så lite av. Ska ha 50 gram om dagen men äter oftast bara hälften. Dessutom är det så sällan hon gillar någon vanlig mat så jag lät henne få en kycklingbit.
I helgen var min kusin hos mig och hon gjorde en ny leksak till katterna som dom leker flitigt med nu. Det är en mjuk liten boll med ett kvitto lindat runt. Bollen i sig är halvkul. Ihoprullat kvitto är jättekul men jag kan inte kasta iväg dem lika långt som bollen. Därför är det här en perfekt kombination.
Vad ska ni göra på midsommar?
Jag ska först till kompis E på landet för att äta vanlig midsommarmat, det vill säga sill och potatis. Sedan vidare till kompis L för lite femkamp, poolbad och grillning. Ska bli jättehärligt att träffa alla vänner och att få fira midsommar på landet!

Produktiv dag

Gick upp skapligt i morse och därför har dagen blivit sådär lång och härlig så att man hinner med en massa. Har varit och handlat saker så att jag kan åka och tvätta bilen på torsdag. Även bokat tid för hälsoundersökning av katterna i morgon. De är inte sjuka, men jag vill att någon kollar över dem lite och ger lite kostråd för jag har ju aldrig haft katt förut. Har städat samt rensat i förrådet. På torsdag har jag tänkt åka med mina böcker till antikvariatet och se om jag kan bli av med lite. Nästa vecka ska jag lämna en massa saker till Röda Korset. I helgen ska min kusin komma till mig och då ska hon hjälpa mig att bära ner vinterdäcken i förrådet. Nu ligger dom i bilen och det är ju lite onödigt att köra omkring på dem, men jag är osäker på om jag orkar kånka ner dem själv. Jag ska hämta henne i Norrköping på fredag och vi ska shoppa lite (jag måste köpa jobbkläder, tråkigt) samt åka till gammelmosters grav. Därefter brumma hem till mig. Hon har lovat att bjuda mig på middag :)
Vad mycket man kan göra med bil!!

Bara att ta nya tag

Efter tio veckas slit ska vi väl äntligen bli klara i början av nästa vecka. Känner att energin börjar tryta men att det så sakteliga börjar sjunka in vad det är vi behöver ändra och att jag också förstår varför. Vår förhoppning är att vara klara på tisdag. Sedan är jag ledig veckan ut innan jobbet börjar. Ska ha samma jobb som förra sommaren och ser verkligen fram emot att träffa alla igen!
Körde hem min bil igår och det gick bra. Trött i huvudet dock efter den långa körningen, fast jag tog paus halvvägs. Är ju inte van att köra längre än 1-1,5 timme i sträck.
I morgon ska jag på Flyguppvisning. Ska bli sjukt kul för det är typ det bästa jag vet att se Jasen göra konster :) Men längtar samtidigt sjukt mycket efter att ha en ledig helg. Har ju fart runt på biljakt och släktgrejer i all oändlighet nu känns det som. Samtidigt får jag då dåligt samvete över att jag inte sitter med C-uppsatsen eller spenderar tid med missarna. Dock ett bra tecken och det är att jag är grymt motiverad för att skriva D-uppsats nästa vårtermin! Har redan börjat att fundera ganska seriöst över vad jag egentligen vill skriva om. Har lite olika tankar och fick även en ny idag men jag förkastade den lika snabbt då jag inte riktigt kunde se hur den skulle vara relevant för socionomer, även om det nog skulle vara ett intressant fenomen att belysa. Vad jag tänkte på var det här med klass och socialgrupp. Jag tänkte att det skulle vara intressant att intervjua flera människor ur samma socialgrupp för att se hur de tänker om andra i sin socialgrupp för att kanske upptäcka "klasser inom klassen" om ni förstår hur jag menar. Min ursprungliga tanke har varit att skriva om barn och hur deras röst görs hörd i ärenden som rör ekonomiskt bistånd och det är jag fortfarande sugen på. Andra ämnen är ju supporterkultur och ätstörningar men har en känsla av att min förförståelse är alltför stark inom dessa områden och att jag lika gärna kan läsa om det någon annan gång av rent intresse. Har ändå känt att det varit ett plus att skriva om ett ämne som jag inte vet så mycket om. Tror att jag har lättare att vara neutral då. Nu har jag och min uppsatspartner skrivit om evidensbaserad praktik och det valet har känts helt rätt och känns fortfarande rätt!

Dom har bedyrat sin kärlek till mig

I går när jag kom hem så låste jag dörren, fast den hade inte gått igen ordentligt så den stod på glänt. Tog ett tag innan jag upptäckte det. Gårdagen kunde alltså ha blivit den värsta i mitt liv för mina missar kunde ha smitit ut och i värsta fall smitit ut genom stora porten och gått vilse och inte hittat hem. Usch, vill inte ens tänka på det! Men dom brydde sig inte om att dörren var öppen. Alltså trivs dom nog hos mig :)

Brum brum

I morgon kör jag hem min bil från Norrköping - en Hyundai Accent.
Nu på eftermiddagen har jag kokat tre sorters kola - hoppas att dom blir goda!
Mina katter har hela dagen lekt som galna med gamla kvitton som jag rullar ihop till bollar. Det tycker dom är hur kul som helst, far som tokar efter de där kvittona. Söta!
Hade hoppats på att vara ledig hela nästa vecka innan sommarjobbet börjar men det blir en del komplettering av C-uppsatsen, i alla fall på måndag. Ska FÖRSÖKA hinna sitta lite i helgen och pula. Men på lördag är det födelsedagsfirande och på söndag ska vi på Flygvapenmuséet och kolla på uppvisning av stridsflygplan från de senaste hundra åren. I like!

RSS 2.0