Billigt är bara för genier

När jag köpte potatismos i helgen blev det Euroshoppers. Billigt och helt okej i smaken också, jag tycker faktiskt de flesta av Euroshoppers grejer är godare än godast =) I alla fall så skulle jag göra potatismos idag och det tog typ flera minuter för mig att fatta instruktionen på baksidan. Det är tydligen skapat för genier. För det första är pulvermåttet angivet i deciliter, inte i hur många påsar. Därför fattar man ju inte, förrän man har mätt separat, hur mycket vatten o mjölk som går åt eftersom man inte vet hur mycket pulver som finns i påsen. Det stod inte heller hur många portioner en påse beräknades räcka till. Enligt mitt utförda experiment räcker en påse till två portioner och en påse är lika med 1,25 deciliter. Bara så ni vet.

Tillbaka i skolbänken

Jag sitter och äter lasagne och lyssnar på radion när jag plötsligt rycks tillbaka i tiden. De spelar Sam Cooke med  "Wonderful World". Plötsligt sitter jag i bänken i klassrummet på högstadiet.
Solen skiner i ryggen och jag sneglar på klockan. Vi sjunger till ett gammalt kasettband. Jag minns klassen, tankarna, vår eminenta svensk- och engelsklärare. Jag minns vilka jag var kär i, vilken väg bussen åkte på vägen hem, vilket godis man köpte på rasterna och ja, jag förskönar. Det var inte en så underbar tid som jag vill minnas det som. De där åren var några av de mörkaste i hela mitt liv, men samtidigt, när det var ljust så var det alldeles ofantligt bra och dessa minnen kommer jag fortsätta att vårda hela livet.

Två dagars shopping

I söndags träffade jag tre av mina kompisar i Linköping. Vi tog en glass (Bosses!) och gick sedan ett varv i affärerna innan de stängde. Min kompis A hittade en t-shirt på rea, en t-shirt som jag ville köpa i somras men inte gjorde för jag tyckte den var för dyr. Hon ville inte ha den så jag blev jätteglad, glad i hela kroppen!
I dag lunchade jag och kompis L på Steve´s. Sedan visade hon mig en ny affär i Gränden (eller LEO som det heter nu för tiden) som heter Diechmann. De har skor, tofflor, väskor m.m. till riktigt bra priser. Hittade ett par skitsnygga skor för bara 229 kr.

Fredagsmat

Igår var vi hemma hos kompis J i hennes och sambons nya lägenhet. Vi gjorde en jättegod paj/gratäng som jag tänkte ge er receptet på. Den var enkel men samtidigt kändes den verkligen "helg"!
Bryn köttfärs. Tillsätt tacokrydda (pulver o sås), krossade tomater, chreme fraiche och majs. Varva med neutrala, saltade tacochips i en form. Häll ost över. In i ugnen på ungefär 225 grader i cirka 15 minuter. Servera med grönsallad.
Det här kan man ju variera som man vill men så gjorde vi.

Roliga saker

I går hade vi terminens första riktiga styrelsemöte i Socionomsektionen. Det var roligt, jag var väldigt trött innan men blev pigg när vi satte igång. Åt smörgås och godis och det behövdes för igår blev det en riktig långkörare med allt vi inte hann med på visionsmötet. Kändes skönt att beta av. Nu i nya styrelsen känns det bättre än i förra, jag vet inte riktigt varför för jag har ju alltid trivts bra. Kanske för att vi jobbat på att bli en sammansvetsad grupp med liknande mål?
I dag hade vi färdighetsträning 13-15. Jag åt blodpudding här hemma och skulle sedan åka. Var seg och hade verkligen ingen lust. Tänkte att vi ju sist hade en toppenbra färdighetsträning och att det säkert skulle bli något annat idag som inte kändes lika givande. Är väldigt glad att jag tog mig i kragen för det visade sig att vi skulle göra samma sak igen - rollspel! Förra gången var jag ju mamma och levde mig in så fruktansvärt mycket att jag nästan grät. I dag var jag socialsekreterare och det var riktigt svårt. Jag kände mig helt nollställd där jag satt. Kändes bra att få mycket positiva kommentarer sedan, det hade visst inte gått så dåligt som det kändes.
Sedan när jag gått på tåget fick jag ett sms från styrelseordförande att jag gjorde ett bra jobb när jag snabbt tagit tag i en sak i min egenskap av Arbetsmiljöombud. Sådan uppskattning värmer alltid!
Nu har jag ätit potatisgratäng och prinskorv. Provade sådan där färdig gratäng som man värmer i ugnen och den var faktiskt mycket godare än vad den såg ut att vara. Kan jag rekommendera, det var Findus. I morgon är jag ledig, ska hinna läsa både Anknytningsteori och Körkortsteori i helgen. I morgon kväll blir det myskväll med bara vi tjejer hos Joyo. Det ser jag fram emot.

Förvirrad

Någonting har hänt med blogg.se
Jag kan inte längre göra styckesindelning. Irriterar mig som bara den!!

Utvecklingspsykologi

av Philip Hwang och Björn Nilsson
En väldigt intressant bok som handlar om utveckling från fosterstadiet till vuxenlivet och åldrandet. Jag fick reda på en hel massa saker som jag inte hade en aning om. Till exempel att ägget är kroppens största cell. På en punkt (.) ryms det fyra äggceller. Boken går igenom den fysiska, kognitiva och sociala utvecklingen för olika stadier i livet.
Helt klart en av de bästa böckerna vi haft som kurslitteratur!

Mycket aktivitet, mycket snor

Jag har mått lite halvkrassligt sedan i torsdags och skulle väl egentligen ha mått bäst av att ha vilat upp mig under helgen. I dag har jag iaf en ledig dag och det känns skönt. Läser en engelsk bok men jag är så seg att jag inte fattar så mycket. Seminarium på onsdag, undrar hur det går...

I lördags kväll var jag hemma hos mina kusiner och träffade deras nya valp. Hur söt som helst och jag är ännu mer hundsugen än vad jag brukar vara! Sedan fick jag en massa kläder. Vi är fem kusiner på mammas sida, jag är äldst... och kortast! Min yngsta kusin är längst så jag fick en massa kläder av henne som hon inte ville ha längre, en del av dem var knappt använda. Jag är superglad!
I går (söndag) var jag med pappa på bio, vi såg den nya Beckfilmen. Helt okej, skönt med en film som jag för en gångs skull inte tjuter till, även om det var nära =) Därefter mat på Ming Palace. Jag åt anka i plommonsås, har aldrig ätit anka förut. Känns kul att ha provat. Dock inget jag är jättesugen på att äta igen.

Homosexuell och transvestit

Vad är det som är så konstigt med att vara det?
Vad är det som är lustigt med att en man vill ha kvinnokläder eller att en kvinna vill ha manskläder? Varför finns det ens kläder för ett specifikt kön?
Varför ska en kvinna ha sex med en man och inte med en kvinna? Rent biologiskt kan det ju se ut som att kvinnan och mannen ska ha samlag. Men är inte det bara en fråga om uppfinningsrikedom?
Anledningen till att jag funderat över det här är dels att jag läst en bok om en transvestit, dels att jag läste i tidningen att lesbiska kvinnor kan få vänta längre än heterosexuella par på konstgjord befruktning.
Jag undrar hur det kommer sig att människor reagerar med äckel och avsky när man diskuterar transvestiter eller homosexuella (och många andra kategorier också för den delen). Naturligtvis får man tycka så men det jag har reagerat på är att ingen verkar ha en förklaring till varför de upplever det som så otäckt. Skräms man av det annorlunda? Gillar man inte något borde man ju veta varför.
Förmodligen ligger det i samhällsnormer som säger att vi ska vara på ett visst sätt. På så sätt föds vi in i att betrakta personer som avviker från det vi kallar normalt, med äckel. Vi funderar aldrig över varför det är så äckligt.
Börja fundera!!

RSS 2.0