Oemotståndligt

Jag har gått och tittat på den ända sedan jag såg den för första gången i affären. Har blivit handlöst förälskad...

...i en handduk!

I dag har jag köpt den. 

Herman

I dag var jag hemma hos CG och fikade. Träffade honom i affären och så bestämde vi det. Av honom fick jag något som kallas Herman, två degklumpar av surdeg som man ska röra i och mata i några dagar (typ 10). Så delar man den i fem, ger bort fyra och gräddar den femte till en smarrig kaka. Det är nästan som att ha ett barn (eller kanske inte vid närmare eftertanke). Låter ytterst spännande. Jag har pratat strängt till mina silverfiskar om att hålla sig borta från mina två Herman, eller åtminstone den ena. 

I dag har jag tvättat två tvättkorgar, dammsugit, gjort kycklingpytt och städat badrummet. Förutom att jobba då. Kommer nog att sova gott. 

I morgon slutar jag tidigt och mamma, mormor och syster kommer hit. 

Bättre än bäst!

Ni vet tröjorna för tio kronor. I går när jag packade upp en av dem så satt det en liten säkerhetsnål i. Precis en sådan jag behöver. Jag har tittat på en ask säkerhetsnålar i veckan men det fanns inte sådana små i den. Så idag har jag köpt två tröjor till, mest för att få säkerhetsnålar =)

Och de har ett märke. Top Secret. Låter porrigt tycker jag men tröjorna är nog dessvärre ganska avtändande.

Ekonomiskt inköp

H vet mycket om olika klädmärken. För mig är det en djungel. Jag bryr mig inte ett dyft om vilket märke mina kläder har. Det är även så att jag kan ha vissa kläder i större barnstorlekar och H har sagt (på skämt alltså, inget tvång) att jag faktiskt inte kan köpa barnkläder.

I dag har jag köpt barntröjor på Coop som kostade 10 kronor styck. Mycket nöjd med mig själv. Garanterat märkesfria. =)

Hårt lock

I går kväll kom H till mig och har varit hos mig idag när jag har varit på jobbet. När jag kom hem skulle vi laga mat: kyckling med ris. Till det ville vi ha lingonsylt så jag köpte en burk idag. När vi skulle öppna den var det ett sådant lock som är helt omöjligt att få upp. Mitt trick med varmvatten mot locket och sedan vira in burken i en handduk för att öppna har hittills lyckats men denna gång gick det inte trots ihärdiga försök. Tur att H kom på den smarta idén att sticka in en kniv under locket. Det sa PLOPP och jag jublade. 

Kom och tänka på min gammelmoster då. Hon var expert på hårda lock. När jag var liten bodde hon inte så många kilometer från oss så ibland brukade mamma ringa till henne när hon stötte på ett envist lock. Då satte sig gammelmoster i bilen och tog en liten tur till oss för att öppna locket.

Men vad händer om man verkligen inte får upp locket? Kan man få lämna tillbaka det eller få hjälp med att öppna? Varför gör man ens locken så svåröppnade...  

Risrätt från Hishult

Här är ett recept jag fick av CG på praktiken som jag testade idag. Det blev otroligt fräscht!!

4 portioner

Koka 4 portioner ris
Bryn 140 g tärnat bacon

Blanda ris och bacon med 300-400 gram frysta (eller färska) grönsaker i en smord gratängform.

Häll över bearnaisesås. In i ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Midsommarhelg

Sällan har jag väl varit så traditionell som denna midsommarhelg. Redan i onsdags satte det igång på jobbet. Jag lärde mig hur man skär itu en hembakad tårtbotten, att resa och klä en midsommarstång samt knyta kransar. Fredagen fortsatte i samma stil. På med blommig långklänning och maximalt med packning. 

Jag och mina kompisar firade hemma hos Emma, ute på landet. Härligt! Vi kom dit någon gång mitt på dagen. Emma och Emelie tog kökstjänst medan vi andra började plocka blommor och klippa björkris. Majstångspinnarna knöts ihop enligt konstens alla regler till ett elegant kors. Joyo knöt två fenomenalt snygga kransar och flera hjälpte till för att klä och resa majstången. Det blir ytterst snyggt om man använder blått paketsnöre att binda med! 

Någon gång mellan tre och fyra intogs sill, färskpotatis, gräddfil, korv, skinka, köttbullar och ägghalvor på verandan. Vi blev till sist uppemot trettio personer. Det blev dans runt midsommarstången och femkamp. Jag tog i så att jag fick kramp i tån. Lite grillning och partydans på natten blev det också. 

Skulle egentligen ha sovit hos Emma men vi fick skjuts till stan så då sov Emelie och jag hemma hos Alex. Fick fint sällskap av hennes kissekatt som sov hos mig säkert hela natten. Mysigt! Vi stannade där hela lördagen. Åt lite snabbmat och sedan solade vi i  det bitvis mycket fina vädret. 

Nu är jag hemma. Ska hoppa in i duschen. Trots min fobi känner jag att det ska bli riktigt skönt. Ska renbädda sängen och vad är väl bättre än att krypa ner nyduschad i en nybäddad säng?

Enkelt med falukorv

Nedanstående mått är på en höft:

400 gram falukorv
1 hackad gul lök
300 gram krossade tomater
2 dl grädde

Stek korven och löken och blanda med tomater och grädde i en gryta. 

Serveras med ris. 

Man kan ju slänga i vad helst som rester här i tex majs, paprika...

Smidigt att frysa in också =)

4 portioner god gratäng

Koka 4 dl makaroner
Stek 300 gram bacon (jag hade vegetariska bacontärningar)
Hacka 1 lök
Strimla 1 morot (jag tog tre av mindre storlek och det blev bra)

Lägg i en smord ugnsform

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop 4 dl mjölk och 4 ägg. Blanda i ca 2 dl riven ost. Häll över gratängen. Toppa med ytterligare 2 dl riven ost.

In i ugnen i 45 minuter.

Min duschfobi

Jag har insett att det finns en värld utanför täcket. Insåg plötsligt att jag börjar jobba i morgon och att kylskåpet gapar tomt. Har varit ledig sedan förra fredagen och man vänjer sig snabbt. Det känns segt att veta att jag måste gå och lägga mig tidigt och vakna omänskligt tidigt (05.15). Tur att det är ljust på morgonen nu! Jag har därför friskförklarat mig genom att dricka ett glas juice. Har gjort matlådor och ska nu duscha för att sedan gå och handla. 

En sak ni kanske inte visste om mig är att jag HATAR att duscha. Det är det absolut värsta jag vet och om jag fick skulle jag slippa. Inte så att jag är en snuskhummer som aldrig duschar. Nej, jag vill ju känna mig fräsch. Men innan jag ska in i duschen så drar jag på det i det allra längsta. Varför det är så fruktansvärt:

  1. Jag ogillar toaletter. Rör och snusk gör mig lätt illamående. Denna avsky gör att jag känner mig ännu mer äcklig bara av att ställa mig i duschen.
  2. Jag fryser!!!!
  3. Min hud blir torr.
Så det är ett stort steg för mig, men ett litet steg för människan, att upprätthålla min hygien =)



Det nya livet

Mitt liv kommer nu att delas in i två faser - före och efter praktiken.

Även om jag inte alltid har känt att det är jätteroligt på praktiken så har jag ändå träffat en massa fantastiska människor och lärt mig om både det ena och det andra. Så jag måste få lov att gråta en skvätt (eller en tiolitershink) i vemod. Har fått ett jättefint omdöme som jag inte är riktigt säker på att jag förtjänar... men det värmer. 

I morgon händer ytterligare en sak som förmodligen kommer att ge svaret på varför inte hälsan har varit som den ska på länge. Träffar G halv två och förmodligen slipper jag återbesök i sommar för då är det jobb för hela slanten och det finns ingen som kan täcka upp för mig. Eller i nödfall kanske, men det blir knöligt och känns inte rättvist mot brukarna. 


Märkligt!

I lördags skulle vi äta korv med bröd hemma hos pappa. När vi plockar fram ett korvbröd ur påsen ser vi att det är något märkligt med det. Stämpeln med utgångsdatum har, i stället för på  påsen, hamnat på korvbrädet. Det är synd att ni inte kan se en bild på det...



RSS 2.0