Mitt nya liv

I dag har jag kommit fram till att det finns folk som är fulare än jag och att det inte gör något om man inte är brun som en pepparkaka i slutet av april. Det är först senare det kan uppstå ångest över sådant. Därför har jag i dag gått i uppvikta jeans fast jag har ben vita som... tja en albino typ. 

Eftersom jag nu försonats med min kropp har jag bestämt mig för att ta hand om den. Slut med sötsaker och in med grönsaker. Därför känns det extra roligt att berätta detta:

Ikväll ska min kusin komma på besök och jag tänkte bjuda henne på god mat. Lax och klyftpotatis. Sedan tänkte jag mig en god efterrätt så jag gick till Kakboden för att köpa ett par bakelser. Det var stängt, måste ha stängt tidigare idag. Jag står där och funderar vad vi då ska ha till efterrätt och om jag ska gå tillbaka till ICA för att köpa glass. Nej, det orkar jag inte. Då slår det mig att vad var det jag just sa om att börja ett nyttigt liv? Detta är ett tecken. Gå hem!

En sann konstnärssjäl

Min kreativitet går före både hygien och stil. Jag satt och plitade framför min dator så koncentrerat att jag glömde bort att jag hade tvättid. Missade inte mer än en halvtimme som tur var! Och på vägen tillbaka upptäckte jag att jag dragit upp mina strumpor utanpå tightsen. Det är skönt tycker jag, men inte särskilt snyggt, speciellt inte när jag har strumpor med Snobben och rosa blommor...

Vad kan då vara så fascinerande att jag blir helt uppslukad? Jo jag håller på att skriva en meritportfölj, en grovt förkortad version. På torsdag ska jag på intervju för att förhoppningsvis få ett sommarjobb. Därför började jag samla ihop och kopiera pappar, skriva personligt brev och beskriva min utbildning, de arbeten jag haft samt mitt uppdrag som kontaktperson. Och nu ska jag fortsätta!



Sommar!

I dag räknar jag det som att sommaren gjort intrång på allvar i mitt liv. För första gången gick jag utan jacka till bussen när jag åkte hem från praktiken. På eftermiddagen gick jag och köpte en glass. Choklad och lemon curd/maräng i en strut. Mycket gott!

Ni vet min överenskommelse jag gjort med mig själv angående inköp av böcker. Jag tror jag skrivit om den men ifall jag inte har det så går den ut på att jag har för mycket böcker. Jag bestämde därför att om jag ska få köpa en bok måste jag först ha lånat den på biblioteket, läst den och funnit att den är så pass bra att jag vill ha den. Då ska jag i första hand leta efter den begagnat. Det har inte gått som förväntat. Sedan min muntliga överenskommelse med mig själv har jag inhandlat 4 böcker och jag försöker övertala mig själv att jag inte gjort något avtalsbrott.

James Joyce - Odysseus. Denna köpte jag faktiskt begagnat och den är ju en klassiker, jag har hört så mycket om den, jag bara måste ha den. 

Jonas Gardell - Om Jesus. Ja, jag var tvungen. Jag är övertygad om att jag skulle vilja köpa den om jag hade lånat den och jag orkar inte vänta på att någon ska lämna in den på ett antikvariat.

Jens Lapidus - Aldrig fucka upp. Har redan "Snabba cash" och då tycker jag att man för kontinuitetens skull ska ha den andra också.

Linda Skugge- Ett tal till min systers bröllop. Har en bok av henne innan och jag vet inte om jag gillar den eller inte, den heter "Men mest av allt vill jag hångla med nån". Läste hennes blogg sporadiskt och denna bok verkar faktiskt underhållande. Men denna måste helt klart innebära ett avtalsbrott. Har ni förslag på straff?

Kaukasisk ovtjarka

Tittade på Uppdrag Granskning precis nyss om denna hund och vill bara få ner lite spontana reaktioner på programmet. Blev så ivrig att jag inte ens tittade färdigt på diskussionen mellan han från Kennelklubben och han från Norrköpings kommun. 

För det första, i början talas det om rottweiler, men är det inte en dobermann som filmas?? Eller är det jag som behöver byta glasögon =)

För det andra hoppas jag inte att detta vänder på debatten om farliga hundar versus farliga hundägare. Den här hunden verkar ju anpassa sig bra i situationer som den är framavlad för och så är det med alla hundar, men olika individer har olika hög tolerans för att göra avsteg från det ursprungliga ändamålet. Alla hundar passar någonstans. Kanske denna hund är olämplig i vårt samhälle men då anser jag att det egentligen beror på samhället och inte hunden. 

För det tredje blir jag förbannad över att dessa hundar säljs på Blocket. Inte bara för att jag i allmänhet inte gillar försäljning av djur via oseriösa organisationer, vilket jag väljer att kalla Blocket när det används just för försäljning av djur. Jag tänker då främst på vilka som köper och säljer djur där, inte Blocket som sida. Till exempel letar många efter djur för att använda till tidelag där. Om man vill sälja eller köpa hund, varför vänder man sig inte till en seriös uppfödare eller omplaceringsorganisation? Är det den nya ägarens ansvar att själv läsa på om rasen eller är det säljarens ansvar att vara säker på att hunden säljs till en lämplig person. Delat ansvar menar jag, men jag föredrar de säljare som ställer tydliga krav på sina köpare. 

För det fjärde är en hund ingen leksak. Man köper inte en hund för att höja sin status eller för att den har ett bedårande utseende. Hunden är framavlad för en specifik uppgift och för hundens skull tycker jag att man ska ta sig en ordentlig funderare över om man själv vill leva ett liknande liv och kan erbjuda hunden ett sådant liv som den är anpassad för. Jag vill ha en dobermann men nöjer mig för tillfället med dammråttor =) 



Att skämma bort sig själv

Vet ni vad jag åt till kvällsmat igår? En bakelse! Jag hade jätteont i huvudet, på gränsen till migrän, mådde illa och var inte alls sugen på någon mat. Det som behövs för att lindra sådana huvudsmärtor är en riktig sockerbomb. Ja, det är säkert. Så många gånger som mamma och jag botat våra stackars huvuden med fikabröd, kan metoden i princip kallas evidensbaserad. Så jag smet in på Kakboden cirka fem minuter före stängningsdags. Jag har aldrig varit där förut men ofta tänkt att jag ska dit för genom skyltfönstret kan man se en massa smaskiga saker. Det blev en citronbakelse för 20 spänn som jag åt i min säng. Grät lite efter Kalle kanin och drog sedan täcket över huvudet.

Nu ska jag gå till ICA och hämta paket. Dels har mamma skickat efter en bok genom mig om mat men jag har också beställt två böcker till mig själv.

Jonas Gardell - Om Jesus

Jens Lapidus - Aldrig fucka upp

Obehaglig dröm

I natt vaknade jag av att jag skakade i armarna och resten av kroppen, ungefär som efter ett hårt träningspass. Jag tänkte att jag kanske hade drömt något otäckt men tyckte det var konstigt för det har aldrig hänt så förut och när det har varit en obehaglig dröm så brukar jag komma ihåg den. Men i dag på praktiken kom jag i håg vad jag hade drömt, nämligen att jag hade ont i halsen. Jag hade ont i halsen och det satt som en svullen klump i den som gjorde att jag knappt fick luft. På sektionsutbildningen i lördags hade vi övningar när vi höll andan. Så förmodligen har jag legat och hållt andan i sömnen. Det känns obehagligt, tänk om jag hade dött!

Mer om sektionsutbildningen:
Jag kände mig inte alls sugen på att åka från H tidigt på morgonen men tog mig samman. Dagen visade sig bli bättre än väntat. Jag trodde att mycket skulle vara en upprepning från fadderistutbildningen, men så var inte fallet. Mitt schema:
  1. Stresshantering
  2. Kassörsutbildning (absolut ingenting för mig, det verkade alldeles för komplicerat)
  3. Juridik
  4. Ledarskap (det var här vi höll andan)
  5. Mötesteknik
Vi fick mat på Trappan som var hur god som helst! Klyftpotatis, vegetariska biffar, sallad, bröd och tzatsiki. Förresten AW, du som försökt lära mig Mindfullness, vi gjorde lite sådant också och jag lyckades faktiskt ganska bra. Jag brukar annars bara bli nipprig av sådana saker. 

Omtänksamt

I dag har jag varit med Joyo på stan. Hon ringde mig när jag gick från Body Shop och frågade om vi skulle åka till Tornby, eftersom hon hade bil och jag kanske inte åkte dit så ofta. Det var omtänksamt tycker jag, för det gör jag ju nästan aldrig. Fast jag gillar Tornby. 

Så vi åkte dit och hon köpte en blusliknande sak som var jättefin plus en snygg kjol. Själv spenderade jag lite för mycket pengar. Först 655 kronor på Body Shop, sedan en turkos klänning och en bikiniöverdel. Bägge på Gina Tricot. Klänningen är i spets, jag ser typ ut som en bakelse i den, men en väldigt läcker sådan =) Bikiniöverdelen var en riktig fullträff! Jag har länge letat efter en bikiniöverdel i BH-storlek och inte typ Small eller 36, för jag har inte samma storlek i kupan som runt kroppen. Därför sitter en sådan bikiniöverdel aldrig bra på mig. Men nu fanns det en sådan och som tur var i den storlek jag har! Den är röd med vita prickar, lite Mimmi Pigg-aktig och urläcker!



Rolig dag på praktiken

I dag skrattade jag så jag trodde jag skulle trilla av stolen! Jag satt och kollade på hemsidan för en ridklubb eftersom jag är sugen på att börja rida igen när en av dem som jobbar där kom in och kollade vad jag gjorde. Förklarade då att jag var sugen på att börja rida igen och förtydligade med glimten i ögat att jag menade på hästar. Han sa så att det kan vara lättare att rida på en kille eftersom man då sitter fast, det vill säga inte kan ramla av, förutsatt att han inte stegrar sig för mycket. 

Jag skrattar fortfarande. Ni ser ju tydligt vilken typ av humor jag har. =)

Sedan vid halv tolv kom en annan av dem som jobbar där och frågade om jag ville gå på café med henne. Det innebär ungefär att hon vunnit mitt hjärta för resten av livet för det finns få saker som jag tycker mer om än att äta. Jag köpte bakad potatis med kycklingröra som var jättegod. Potatisen hade inte det här tjocka barkliknande skalet som vissa bakpotatisar har, utan ett tunnare. Blev så mätt att jag inte ens orkade något sött, så det får bli en annan gång.

Huskurer

Min farfar har tipsat mig om två huskurer som jag vid första bästa tillfälle tänker testa sanningshalten i.

1. Mot vårtor:
Ta en potatis och dela på mitten. I ena halvan sätter du en kniv och lägger det under sängen. Vårtan kommer att försvinna över natten vad jag har förstått.

Detta är ju otroligt spännande! Eftersom folk har gjort såhär måste det ju någon gång ha fungerat. Kan det vara så att potatisen utsöndrar något vårtnedbrytande ämne? Potatismjöl är ju bra för huden så varför inte...

2. Mot förkylning:
Drick varm öl med en skvätt brännvin i. 

Det här tipset tror jag benhårt på. Min farfar hävdar att han var förkyld en gång för länge sedan och drack detta hopkok före sänggåendet. Under natten svettades han ut förkylningen. Han gick upp en gång för att byta pyjamas och nästa dag var han tillbaka på jobbet. Det här låter troligare än potatistricket i mina öron. Att svettas ut ska visst vara bra. Nästa gång jag är förkyld hittar ni mig på Systemet =) 

Kollokänsla

Igår var min mamma, syster och mormor på besök. 

Min syster tycker att mitt kök ger en känsla av att vara på kollo. Det beror på:
  1. blå köksluckor
  2. trångt
  3. ett litet fönster med skog utanför
  4. att jag har en tavla med ett ordspråk upphängd
Så kanske skulle jag starta ett kollo? Vem vill komma och vad ska vi göra?

Mycket om lite

I går var jag i Linköping för att fira min syster. Jag älskar verkligen den staden, speciellt igår när den badade i solsken.

Jag har bestämt mig för följande investeringar inom den närmaste (helst) femårsperioden:
1. Körkort och en fräsch bil
2. Ridlektioner
3. Hund, det lutar nu åt dalmatiner, dobermann eller cairnterrier
4. Ett hus på landet

4:an står och faller med vart man får jobb (om man får det), för jag tänker ju inte köpa ett hus där jag i slutändan inte vill bo. 

Igår när jag satt och väntade på tåget hem kände jag mig lite småhungrug och funderade på att gå in på Pressbyrån och köpa en frukt när det plötsligt slår mig att jag har et påskägg fyllt med godis i väskan. Påskägg kan vara en besvikelse men det här var det bara smarriga saker i! Fast jag har inte ätit upp hela... inte än =) Sedan på tåget hittade jag en mobiltelefon där jag tänkte sätta mig och eftersom min mobil aldrig blir normal utan bara är på lagning tyckte jag att jaha, här ligger den som serverad på ett silverfat, så jag la den i väskan och den funkar jättebra. 

NEEEJ!!! Vad trodde ni! Jag gick med den till tågvärden. Och på hemvägen köpte jag pizza. Mums! Det var med kebab, färska tomater o bearnaisesås. 

Jag har blivit utmanad...

...av Linda!

Regler för utmaningen: Varje svar måste börja på första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug ihop något. Om personen som utmanade dig har samma bokstav som du, får du inte ge samma svar som han/hon. Du får heller inte skriva samma ord två gånger eller skriva ditt namn som svar. 

Vad heter du? Erika

Ett ord på fyra bokstäver? Epok

Flicknamn: Elin

Pojknamn: Emrik

Yrke: Elektriker

Färg: Ebenholts

Klädesplagg: Engångshandske

Mat: Entrecote

Sak i badrummet: Eltandborste

Plats/stad: Enköping

Orsak att vara sen: Eftermiddagsstress

Något man skriker: EEEEEEMIL!!

Film: Entrapment

Något man dricker: Enbärsdricka

Band: Evanescence

Djur: Elefant

Bil: Elbil

Sång: Evighet




Jag utmanar: Snobben
Sofia
Frida
(se länkar längst ner till vänster på sidan)

April! April!

Jodå jag blev också lurad den första april. Mig kan man lura i precis vad som helst...

Det var på praktiken. Jag var med på möte mellan SFI och Flyktingmottagningen. Vi brukar alltid fika lite och då höll SFI-läraren på att hälla ut mjölk som var för gammal. Det var ett sådant där svart mjölkpaket som Arla gjorde för att stödja Eart Hour och jag visste att de skulle göra det, men hade inte sett paketet så jag sa någonting om det som jag inte kommer ihåg vad det var nu. SFI-läraren berättade då att vissa inte hade tyckt om det där svarta paketet för de tyckte inte att det var en passande färg på ett mjölkpaket. Jag tyckte det var löjligt eftersom det bara var för en begränsad tid och i ett gott syfte. 

Då vände hon sig till mig och sa allvarligt:
- Jo, men du vet dom färgade ju mjölken svart också.
Jag blir helt begeistrad och ska precis gå fram till diskbänken för att om möjligt kunna få se en liten droppe av detta under. 
- Nej! April april!

Så var det med den svarta mjölken. =)

RSS 2.0