Frasig köttfärspaj

  1. Smöra en ugnssäker form med hög kant. Fyll den med smördeg, går år cirka 4-5 plattor. Pricka degen med gaffel och ställ in i kylskåpet.
  2. Skala och hacka en gul lök. Fräs den glansig i matfett i en kastrull, utan att bränna den.
  3. Bryn 500 g köttfärs i en stekpanna. Lägg det i kastrullen.
  4. Tillsätt 400 gram krossade tomater och 1 dl creme fraiche.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Koka upp blandningen i kastrullen och låt det koka i en kvart utan lock. Krydda. Enligt receptet med salt, peppar och tacokrydda. Själv tog jag örtsalt, mynta och grillkrydda. Blev gott!
  7. Häll röran i formen. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

Tror jag måste ge en eloge till CG för alla bra recept han har gett mig. Många av de jag lägger ut här har han hittat på internet till mig. Tror inte han läser detta men ändå: TUSEN TACK!! Du räddar mina veckomatsedlar.

Hanjie

Det är mitt nya intresse! Ni bara måste prova, det är hur beroendeframkallande som helst. Till och med roligare än Kakuro.

Min inofficiella status

Min kollega och jag befinner oss bägge i omvälvande perioder. Vi förändrar våra liv och stöttar varandra när vi åker bil hem. Eller ja... vi försöker väl att åstadkomma någon slags eventuell förändring i alla fall. 

Jag har länge haft singel som min officiella status på Facebook. Inofficiellt har det dock varit lite mer komplicerat. Så nu vill jag egentligen bara meddela er att den person som här benämnts H är ett avslutat kapitel i mitt liv. Ja, jag är singel på riktigt nu. Vissa av er kanske häpnar, vissa av er kanske tycker att det är bra gjort av mig. Själv vet jag inte riktigt vad jag tycker. Inte ännu. 

Men jag har sett länge vart vi är på väg och förmodligen därför jag varit lite deppig för nu när jag gjort slag i saken känns allt lättare. Än så länge. Men det kändes riktigt bra att vi tog den här diskussionen och verkligen avslutade den. Så just nu känns det bra men jag vet inte hur det kommer att bli framöver. Jag är dock stärkt av den erfarenheten att jag lyckats komma över T så nu kommer jag nog över H också en vacker dag. Hoppas jag. 

Bästa partytricket

I går var jag på födelsedagsfest. När E som bäst höll på att berätta om sin senaste shoppingrunda kom jag på att jag faktiskt hade något att berätta och det bara for ur min mun. Kanske lite oartigt att avbryta men det blev rätt så roligt. Så här gick det till:

E pratar på. Vi andra lyssnar.

När jag helt plötsligt far upp i luften och drar upp mitt linne lite med orden:
- Vet ni vad? Jag har gjort en tatuering!

Allmän kalabalik och förvåning. Saken är dock den att jag har tagit på mig en sådan där tatuering man gnuggar på med vatten. Den föreställer en kossa. Chock innan man inser att det inte är en riktig tatuering, för som någon sa, det är lite min stil att helt plötsligt bara gå och tatuera en ko. 

Sedan ska E härma min pose när jag visade tatueringen och det leder till att jag skrattar samtidigt som jag har champagne i munnen. Champagnen flyger ut ur min mun och hamnar till viss del på stackars E. 

Oktober 2012

Då ska jag enligt ett test på Facebook bli gravid. Det låter faktiskt riktigt lagom i mina öron. Får min magistersexamen våren 2011 så om jag har tur då hinner jag ju jobba ca 1-1,5 år innan bebisen kommer. För jag vill ju inte vara för gammal när barnen kommer... 

Den vetenskapliga tillförlitligheten hos detta test räknar jag för övrigt till närmare 99,99%.  ;-)

I morse

I morse låg en silverfisk i hallen. Den såg ut att vara död men jag dödade den igen för säkerhets skull. Det kom blod ur den såg det ut som, det har jag aldrig sett förut. Sedan kikade jag in i rummet och såg en riktigt gigantisk silverfisk. Vissa av mina är verkligen stora men den här var något i särklass. Den liknade snarare en strömming! Okej, inte riktigt kanske men den lär ha varit minst en centimeter lång och två millimeter bred. Hur som helst tror jag att den var påverkad av Permex för han låg still ända tills jag kom fram och skulle döda honom. Då rullade han över på rygg och sprattlade lite. De feta är för tjocka för att krypa iväg, petar man till ramlar de omkull i stället.

För närvarande lungt. Jag är fortfarande salig över att de hållit sig borta från Herman. 

Utflykt

I tisdags åkte vi med jobbet på utflykt. Först gick vi i Gamla Linköping ett par timmar innan vi åkte för att äta lunch på Sjögestad Motell. Jag har aldrig ätit där förut men kan verkligen rekommendera er att åka dit. God mat, låga priser och fin miljö. Det såg nästan ut som ett lyxhotell invändigt. Nu har visserligen jag aldrig varit på något lyxhotell, men det såg ut så som jag tror att det kan göra på sådana. Jag åt gös och det har jag aldrig gjort förut, men det var jättegott.

RSS 2.0