En bekännelse till mitt bredbandsbolag

När ni ringer och frågar om jag vill uppgradera mitt bredband till ett snabbare men något dyrare svarar jag att jag inte har behov av det, att jag mest använder min dator till skolarbete och då räcker det med den hastighet jag har.
Den sanna anledningen till att jag inte vill uppgradera mitt bredband är att jag är snål.
Den andra lögnen; skolarbete kallar jag det. Facebook är vad det egentligen är. 95% av min datorförlagda tid ägnas åt Facebook. Please, take me to rehab!

Experiment?

Man har ju hört att om man sover med handen i vatten så kissar man på sig i sömnen. Kanske kommer jag att bevisa huruvida detta stämmer i natt. Jag har bränt mig på tummen och sitter och doppar den i en mugg med kallvatten.

Valet är klart

Jag har funnit en vän att skriva C-uppsats med. Förut var jag totalt inställd på att skriva själv för jag trodde att man fick det. Men jag pratade med en av våra lärare som sa att det inte var säkert att man fick det och att det var bättre att skriva med någon annan. C-uppsats är en stor uppgift och man utvecklas som person av att samarbeta med någon. Hon köpte därmed inte mitt argument om samarbetssvårigheter =)
Kort sagt: jag blev omvänd. Jag satte igång att leta och en gammal gruppkompis frågade mig idag. Vi hade ungefär samma infallsvinkel på det vi ville skriva om men det var riktat mot olika målgrupper. Jag huliganer och hon hemlösa. Men när hon sa hemlösa kändes det så rätt för jag vill ju faktiskt jobba med det. Så det får det nog bli! Den här veckan är det kontorsveckor på ÖB så jag har köpt nya fina block som ser väldigt statistik-aktiga ut.

Jag gjorde rätt

Jag vaccinerade mig inte mot svininfluensa och jag tror jag gjorde rätt. Har inte sett röken av någon influensa.
Om man tänker vidare: folk dör av en massa andra saker. Svininfluensa är en liten del egentligen. Folk dör som flugor men jag verkar stå kvar på jorden än så länge. Pratade med min kompis som berättade att en bekant till henne gått bort, han var lika gammal som oss (87:a). Det är många som dör, man behöver inte vara gammal för att dö. Man kan bli skjuten av en galning på väg till affären, ta en överdos, bestämma sig för att man inte vill vara med mer, drabbas av en obotlig sjukdom, ramla ner för ett hustak, bli påkörd av en lastbil för att man glömde reflexer... ja allt möjligt. Jag kan även få svininfluensa för jag har inte vaccinerat mig. Men jag vaccinerar mig hellre mot cancer, röster i huvudet och ätstörningar. Samt skaffar mig skottsäker väst. Svininfluensa gör detsamma.

Årets första...

I dag har jag ätit årets första semla! Den var från Växjöbagarn och sådär i smaken. Får bli ett annat märke nästa gång.
Årets första och förmodligen mitt livs enda halkkörning är bokad. Blir i början av februari. Är redan nervös över det faktum att det ska sitta andra människor i bilen.
Årets första namnsdagspresenter har trillat in. Två par strumpor och ett kort med en kanin. Sött!

Teknikens under

En dag hände något konstigt. Jag hade satt på min väckarklocka för jag skulle gå och lägga mig. Då ringde min mobil, som också står på nattduksbordet. På min väcklarklocka finns en knapp som man kan trycka på om man vill lysa upp urtavlan. Men när mobilen ringde så började urtavlan lysa utan att jag tryckte. Måste blivit någon slags samverkan mellan batterierna...

Ja ör då igt

(Jag hör dåligt)
I går när jag tentapluggade med klasskompis A och A kom F för att göra oss sällskap.
Jag: - Hur mår du?
F: - Ganska bra, men jag har skitigt (=smutsigt) hår.
Jag hör: "Ganska bra, men jag har skitit (=bajsat) hår.
Jag blir oroad över denna hemska åkomma innan jag förstår hur det ligger till. Ganska roligt!

Helgens 10 i topp

  1. Läste en fin liten hemlig lapp som gjorde mig varm i hela kroppen. Nej, inget kärleksbrev, en annan sak. Kärleksbrev fick jag på mailen från kompis E. Det var så gulligt att jag tappade andan.
  2. Det är varmare idag än vad det var i fredags.
  3. Jag har tänt min lavalampa.
  4. Har funnit studiemotivation.
  5. Westlife (som vanligt)
  6. Jag ska ikväll äta bullar och dricka varm choklad med vispgrädde.
  7. Pannkakor är en maträtt som man kan se snygg ut samtidigt som man tillagar. Dejtingtips!!
  8. Fick en fin komplimang, eller jag tolkar den som det i alla fall.
  9. Ska på helgäventyr 16-17.
  10. Senapssås. Låter lite konstigt kanske men finns typ inget godare än kokt potatis, frukostkorv o senapssås. Det är typ den enda såsen jag kan göra själv också.

Må bra

De senaste månaderna har jag inte mått bra. Jag har varit sjuk och det brukar jag inte vara, inte så mycket i alla fall. Har även känt mig orkeslös, som om jag aldrig får sova tillräckligt mycket på morgonen men på kvällen kan jag inte sova. Naturligtvis har jag funderat mycket på vad det kan bero på och trott att det är stress, för allting verkar ju bero på det nu för tiden. Samtidigt är jag egentligen inte den som stressar upp mig över skolarbete.
Så nu har jag funnit förklaringen. Det KAN bero på att jag haft mycket i skolan, men borde bero mer på att jag faktiskt har glömt bort mig själv. I början av förra året bestämde jag att cirka varannan månad ha en dag när jag bara gjorde saker som jag mådde bra av. Det har jag inte haft. Jag har tappat bort vad jag tycker om att göra och på så sätt har jag även tappat min studiemotivation. Igår träffades vi sex tjejer som alltid hänger ihop. E och jag satt kvar på Yngves till åtta och bara pratade. Hon sa då att hon alltid satsar högt, även om hon kanske inte når dit, så satsar hon ändå. Jag har också varit sådan men nu har jag lagt mig på en medelmåttig nivå och på något sätt blivit nöjd med det. Därför har jag blivit slö och tappat min studiemotivation. Jag måste banka in min kunskap så jag behöver studiemotivation, men jag behöver också variera studierna med sådant jag mår bra av.
Så ut med det gamla medelmåttiga och in med nya storsatsningar! I morgon är en ny dag på resten av mitt liv.

RSS 2.0