Hockey

Haha trodde aldrig jag skulle skriva ett inlägg om sport! Men jag har tänkt att jag med ett litet uns av intresse ska försöka heja på att LHC åker ut ganska snart. Detta av den enkla anledningen att jag ska åka till Lund nästa helg och då ska H (H som i hockeyfreak haha) se till mina katter och han ska komma till dem på lördagskvällen efter hockeyn och sova hos dom. Är jättetacksam för det eftersom jag är hönsmamma och kommer oroa halvt ihjäl mig för att dom ska klara sig. Men H sa att det ju finns en chans (enligt hans tycke en risk skulle jag tro) att LHC åker ut innan dess. Då kan jag övertala H att komma lite tidigare till mina katter kanske?

En del citat är inte bra

Jag gillar citat. Har en hel bok full med olika citat. Men det finns ett som jag inte tycker om av den enkla sanningen att det låter helt rimligt men för närvarande vill jag inte att det ska vara så.
Citatet är från en film som jag och Linda såg för ett tag sedan. Jag kommer inte ihåg vad den handlade om, men den handlade om olika relationer. Iaf så säger en kille där till sin tjejkompis som letar efter en kille:
"If a guy wants to see you he makes it happen."

Kontentan: Ingen kille tycks vilja träffa mig. Det går inte heller längre att bortförklara ignorans med att killen är blyg eller gillar tjejer som tar första steget. Inga ursäkter godtages, jag tror benhårt på att det förhåller sig på det vis som citatet anspelar på. Sedan vet jag inte riktigt hur det blev i filmen sedan. För det visade sig att den här killen egentligen var kär i den här tjejen men hade stängt in sina känslor och sedan blev det lyckligt slut. Men när han kom fram till att han ville ha henne så såg han ju till att få det, så då hade han nog rätt ändå. Fast hur blir det då om killen som vill träffa en ihärdigt talar om att det inte är läge för ett förhållande, fast älskar en på fyllan? Blir inte klok på det manliga släktet.

SMS-halsband

Jag tillhör den lilla skara i Expressens omröstning som inte tycker att SMS-halsband till hundar är en bra idé. Folk har tillräckligt med dålig koll på sina husdjur som det är redan tycker jag. Dessutom, vi vet inte hur djuret påverkas av att ha en strålningskälla så nära halsen. Även om de dagligen lever med den strålning våra levnadsvanor sänder ut så är jag ändå tveksam. Visst, när jag trodde ena katten var bortsprungen hade det varit guld värt att veta vart hon var. Samtidigt är jag rädd att hundpromenad blir att ligga på sofflocket och vänta på att mobilen ska meddela vart hunden är och att det dessvärre ju säkert är de mindre seriösa hundägarna (som redan har dålig pli på sina hundar) som kommer att använda sig av detta, tror jag. Min bestämda åsikt är att om hunden har en benägenhet att springa iväg och inte komma vid inkallning ska den ha koppel på sig.

En eloge till alla småbarnsföräldrar

Jag har tidigare beundrat dem i min klass som kan kombinera familj med studier. När jag kommer hem kan jag plugga järnet och trycka i mig en macka. Inte att tänka på när man ska laga mat till fem personer, hjälpa till med läxor, skjutsa till aktiviteter, hinna med att ha sex, städa och handla innan man stupar. Plus det där järnpluggandet då...
Min beundran har nu nått oanade höjder. Hur klarar man att lämna sina barn på dagis, vara utan dem en hel dag, släppa ut dem på fest när de kommit upp sig i åldern? När städar man, lagar mat, tar hand om sig själv, pluggar, lagar mat, fryser in matlådor, handlar?? Jag har två katter, inte mycket att komma med i de här sammanhangen, men jag förstår ärligt talat inte vad jag gjorde om dagarna förut. Har varit utan djur så länge nu, minns att när jag blev utan så var mina dagar tomma. Så missförstå mig inte, jag älskar att ha djur igen! Men jag har en klump i halsen på tåget, vill gosa med dom i stället för att plugga, det är katthår i hela min lägenhet och jag är annars lite kinkig med att det ska vara fräscht. Men igår var jag sjukt strukturerad. Nu händer det saker när jag väl bestämmer mig för att göra något. Jag hinner med mer än vad jag tror är möjligt. Jag kollar inte ens Facebook lika mycket. Grattis, jag har fått ett liv!

Klirr i kassan

I julklapp fick jag en korsordstidning och jag skickade in svaren. I dag fick jag ett kuvert på posten, hade vunnit ett kuvert med lotter och på dem vann jag 70 kronor!
På söndag kommer mina kissemissar!

Världens bästa födelsedagspresent!

Trodde min bästa present skulle bli att jag igår klarade körkortsteorin. Icke. Jag kanske väntar tvillingflickor.

H ringer och sjunger. Vi har tidigare talat en del om att hans mamma vill göra sig av med sina två katter och jag sa då att jag kanske kunde tänka mig att ta dem. Det känns väldigt tomt utan djur. H ringer alltså och frågar om jag vill ha en katt. Jag mycket upprörd:
- En! Vadåå en! Vad händer med den andra?!
- Tänkte om du kanske bara ville ha en.
Nej, jag vill ha bägge. Här har jag ett mycket inlevelsefullt utlägg om varför man inte kan skilja på två kattsystrar som alltid varit tillsammans och den chock som kommer bli vid en flytt och att man minst av alla kan separera dem då.

H ska ringa till sin mamma och ringa tillbaka till mig. Jag är i extas! Hoppas på att Fluffy och Snuffy ska flytta in hos mig snart. Det blir lite konstigt för jag har ju haft en kanin som heter Snuffy. Vet inte om katt-Snuffy lystrar till sitt namn för annars kan man ju kalla henne något annat men det känns fel och så är det så gulligt när de har så lika namn. Men hon kanske kan stava med i på slutet, fast tycker y är snyggare helt klart...

Krämig pastagratäng

Det här var gott och smidigt att röra ihop!
Receptet räcker till ca 3-4 personer:

Koka 300 g pasta
Sätt ugnen på 250 grader
Strimla 150 g rökt kalkon
Rör ihop 3 dl ketchup och 2,5 dl av keldasåsen Simply Cheese
Lägg i ärtor tillsammans med pastan
Häll av pastan och ärtor i ett durkslag när det kokat klart. Blanda ner kalkonen. Häll över i en smord ugnsform. Över det häller du såsblandningen och toppar med riven ost.
Gräddas i övre delen av ugnen i 10 minuter

Fängelse botar ätstörningar?

Ätstörningar. Ett ämne som ligger mig ganska varmt om hjärtat, eller ja, jag tycker det är ett intressant fenomen och har dessvärre fått se sjukdomen på nära håll.
I dag blev jag fundersam över hur sjukdomen diagnostiseras enligt DSM-IV så jag googlade lite utan att hitta något, men jag letade egentligen inte så länge för jag hittade en massa andra saker. Fick för inte så länge sedan höra talas om begreppet "Pro Ana". Det finns även, fick jag veta idag, något som heter "Pro Mia". Läste också på Wikipedia att franska politiker i april 2008 beslutade att inrätta ett förbud mot uppmaningar att svälta sig själv. Vad jag förstår är det på gång, men har inte klubbats igenom än. I och med detta förbud skulle exempelvis ovanstående Pro-sidor förbjudas. Påföljden för den som bryter mot förbudet kan bli upp till tre års fängelse. Förutom dessa forum skulle även bloggar o.dyl. förbjudas. Har tittat på ett par bloggar idag där skrivaren berättar om sin viktnedgång. Det sätter igång en massa känslor i mig. Arg, ledsen. Fina människor som inte är nöjda med sig själva så som de är. Vad värre är, detta kan inspirera andra även om så inte är tanken.
Anta då att det här förbudet kom. Jag ställer mig lite tvekande inför det. Först tyckte jag att det var en självklarhet att sidor där tips på viktnedgång ges borde förbjudas. Men ett förbud kräver ju en bestraffning och jag tror inte att det är rätt väg att gå. För det första har alla rätt att yttra sina åsikter och ta del av vad andra tycker, för det andra anser JAG att det är en ätstörning, även om man kallar det en självvald livsstil. I mina ögon är ätstörning en form av missbruk (där man inte brukar alls kan man säga) eller ett mycket allvarligt självskadebeteende. Sådant rättas inte till i fängelse. Det kräver samtal, stöd, behandling, insikter m.m. som förmodligen tar mer än tre år att nå för ett liv helt utan ätstörning.
Alla får naturligtvis välja vad de vill. Det är ens eget liv och ens egen kropp. Man får väga vad man vill så länge man är nöjd. Men när jag samtidigt ser konsekvenserna av beteendet är det väldigt svårt att acceptera. När jag var yngre hade jag en kort period i sexan när jag tyckte jag var tjock och ville banta. Min mamma var smart och drog med mig ögonaböj till vårdcentralen där en person talade lite vett i mig. En av orsakerna till dessa tankar hos mig var en skolsköterska som sagt att jag låg över viktkurvan. Det var säkert inte illa menat men jag blir förbannad, vem får ens för sig att kläcka något sådant?! I alla fall, nu skulle jag aldrig tänka tanken att väga mig. Allt som hänt mina vänner har nog vaccinerat mig lite tror jag. Är så oerhört tacksam att jag inte fastnade i en ätstörning!

Dunderfrukost

Fick tips på stadig frukost av en kompis som jag nu delvis följt. Jag är redo att abdikera till vad jag tidigare trott var fel och onyttigt. Min mage höll sig mätt i över fem timmar. Yoghurt med musli (Start) och två mackor. Varför är detta så speciellt? Jag blir inte mätt av fil, inte av gröt. Men yoghurt ville visst magen ha.

Nygammal känsla

I dag kände jag en känsla som jag inte känt på länge: Svartsjuka. Den där tärande irrationella känslan som kan få en att göra helt sjuka saker för ingenting. Det är inte sant, tänkte jag. Jag är en vuxen och förståndig människa som inte har lust att bli sårad igen. Det här måste verkligen gå över snart. Jag försöker intala mig att det är inbillning, det är verkligen inte min stil (längre) att bara gå och bli småförälskad sådär. För mycket har hänt. Jag vill ha tid för mig själv. I´m NOT in love, it´s just a phase that I´m going through. What´s love but a second hand emotion? Massor av människor har ju besjungit detta fenomen, hade jag dem i telefonboken skulle jag helt klart slå en pling för några tips.

Omvärdera

Det börjar jag bli riktigt bra på. Har hållit på med det konstant de senaste dagarna känns det som så nu vet jag knappt vem jag är längre, vad jag vill med livet och vad jag tycker om nuvarande situation. Kärlek är krångligt.
Har spenderat mysig helg hos kompis A. Vi har bland annat varit uppe på Omberg och grillat korv. Omberg är underskattat på vintern, otroligt vackert med all snö och så Vättern! Saken blev ju inte sämre av att solen sken och himlen var alldeles klarblå.

RSS 2.0