Fiberrika brytbröd

Det blir 24 stycken av detta recept.
Ingredienser:
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
250 g kesella (valfri fetthalt)
2,5 msk ljus sirap
eller brödsirap
1,5 tsk salt
1 dl vetegroddar
2 dl vetekli
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
Gör så här:
Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölken. Rör ner kesellan i den återstående mjölken och värm åter till 37°C.
Tillsätt resten av degspadet (mjölk + kesella) och rör i sirapen och saltet. Rör i vetegroddar, vetekli, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.
Grädda i 225°C, i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i.
Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0